söndag 22 september 2019

ALMTUNA vs AIK 2-3 - första trean för AIKALMTUNA vs AIK 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)

MATCHEN:  MMM
MÅLVAKTERNA: Jesper Eliasson, Almtuna 85,71 % och Johannes Jönsson, AIK 94,44 %
PUBLIK: 1 287
DOMARE: Jimmy Dahmén och Anders Sandahl.

BÄST I AIK

MMM Johannes Jönsson, mv
MM Marcus Karlberg, f, Carl Wassenius, f
M Jacob Svensson, f

BÄST I ALMTUNA: Nikolai Belov, b och Tobias Liljendahl, f

 MÅL, SKOTT o UTVISNINGAR FINNS HÄR

!!!!!! Nikolai Belov!
Förvåningen var stor när tungt KHL-meriterade ryske backen Nikolai Belov skrev på för Almtuna. Men 32-åringen har så otroligt mycket hockeyglädje kvar i sig.
Han står och hoppar i båset, jublar vid mål som om han avgjort Stanley Cup, är aningen långsam i svängarna men visar vägen med sitt kroppsspråk och agerande. Vilken profil Almtuna har fått! Man blir glad!

ROOKIEKOLLEN: Carl Wassenius.
AIK hade söndagens segerskytt Carl Wassenius på tryout under försäsongen. 19-åringen är namngiven junior för att kunna gå mellan AIK och Väsby Hockey. För dem som inte har sett hans namn förr kan nämnas att han öst in poäng under sin juniortid. Detta känns som en kille som kommer ta chansen som finns att ta nu. Här finns många mål och assist och därmed poäng att hämta för AIK. Carl har AIK som moderklubb och har fostrats i Gnaget också. En framtida publikfavorit kanske?SIFFRAN:  90! Som i Marcus Karlbergs tröjnummer.
Ja, han lyckades missa tom bur i slutminuten och skakade bara på huvudet efteråt när saken kom på tal men… oj vilken fina händer och vilken speluppfattning den här killen har. Det är en fröjd att se honom susa fram i full fart, fart som han dessutom behärskar. Vet inte varför Leksand lånade ut Marcus Karlberg men det är bara för AIK att tacka och ta emot som här där han gjorde 2-2-kvitteringen mot Almtuna.


KVÄLLENS NYCKELSPELARE:
AIKs målvakt Johannes Jönsson var tillbaka i kassen, gjorde sin första seriematch för säsongen och tog 34 av 36 skott. Han spred ett lugn runt sig och gjorde flera avgörande räddningar och vann helt klart duellen i matchen gentemot Almtunas 19 årige Jesper Eliasson. Jönsson må vara lite ringrostig men rutinen den finns där och är bra att luta sig emot i matcher som denna.

Citatet: 
Klart det är lite extra roligt att göra mål mot Almtuna, mot gamla kompisar och så där. Jag var väldigt nervös faktiskt. Men det var framförallt roligt att komma tillbaka hit, jag var här i fem år och Almtuna betyder mycket för mig.
(AIKs Jacob Svensson till UNT.se. Jacob var tillbaka i Gränbyhallen där han huserat en stor del av sin karriär och gjorde nu 1-1 för AIK mot sitt förra lag Almtuna)


Inga kommentarer: