onsdag 18 september 2019

” Vi måste vara aggressivare framför mål”

Det tog nästan hela matchen och krävdes plockad målvakt och spel i sex mot fem med nästan fem minuter kvar till full tid för att AIK skulle spräcka målnollan i premiären.

Och när målet (av Johan Porsberger) väl kom var det sedan bara 54 sekunder kvar för AIK att kvittera på. Det gick inte. Så gästande Vita Hästen vann med 2-1.

Det positiva för AIKs del i matchen: en galen dubbelstolpträff av John Henrion, att August Hedlund såg bekväm ut mellan stolparna i sin hockeyallsvenska debut och även förnekade Vita Hästen straffmål i matchen (efter att Oscar Drugge hållit fast en av de vitklädda).

Det negativa: Oj här finns att jobba på men bland annat power play som såg långsamt och inte så värst kreativt ut.

Jag tog ett snack med AIK-tränaren Jussi Salo. Vi pratade lite om bland annat: matchen, John Henrions galna stolpträff, power play som inte funkade, varför AIK plockade målvakten med nästan fem minuter kvar av ordinarie tid, Vita Hästens straff (som Istvan Bartalis lade),  Hedlunds starka räddning av straffen och några tillfällen till, varför Marcus Karlberg var ända nere i fjärdekedjan på lineupen (men sedan spelade 15.34),  Hedlunds debut i hockeyallsvenskan, skadekoll på Aronsson och info om Wassenius med mera.