torsdag 26 september 2019

”Svedberg räddar oss”

(Anton Hedman efter straffsegern mot HV71. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Anton Hedman var väl inget namn som välte varken kiosker eller nätet när han värvades till DIF.


Men! Han har visat sig vara en fin värvning på många sätt. Han för in energi i spelet som jag tycker DIF saknade förra säsongen och kan göra mål. Lite Jimmie Ölvestadtypen.


En riktig järnkamin vilket passar Hedman som trots alla sina klubbadresser har ett lag i hjärtat och det är där han är nu.

Mot HV71 gjorde han dessutom mål, i pp och är nu uppe på totalt två gjorda mål.

Jag tog ett snack med honom om matchen, de rekordfå skotten från DIFs sida, den märkliga situationen där HV-spelaren Joakim Andersson sumpar ett mål genom att slå Svedberg i masken och sedan från utvisningsbåset får se Anton Hedman göra 1-0. Dubbeljobbigt!

Vi pratade även om Anton Hedmans långa och krokiga väg till DIF (Tranebergs IF,  Stocksunds IF, DIF J20, Sudbury Wolves, Owen Sound Attack, Guelph Storm, Västerås, Almtuna, Hammarby igen, Växjö, Modo, Luleå, Färjestad, Luleå igen, Örebro och nu DIFs a-lag) drömmen som nu går i uppfyllelse, sin roll i kedjan med Niclas Bergfors och Tom Wandell, rollen som powerforward, tacklingar och målskytte.

Apropå tacklingarna som nämns i inslaget så står Hedman på 12 tacklingar totalt, vilket är näst flest i SHL för dagen.  Eddie Larsson, LHC toppar på 14 tacklingar sedan kommer alltså Hedman och så Tom Nilsson även han 12 hits.

Här finns intervjun: 


Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: