tisdag 1 oktober 2019

"Vi har skämts i en vecka, spottat i nävarna och kört."

(C mores highlights från Brynäs vs DIF 1 oktober finns HÄR på SHL.se)

Det blev en minst sagt händelserik match när Brynäs tog emot Djurgården på tisdagskvällen och till slut vann med 4-3 med visst besvär.

Jacob Josefson drog tyvärr på sig en - som det såg ut - knäskada alldeles i inledningen av matchen.

Jag var i Gävle och skrev om matchen för TT och den längre texten som innehåller min intervju med Brynäsforwarden Nicklas Danielsson och mina frågor till Djurgårdstränaren hittar ni på flera olika ställen bland annat på Sydsvenskanhttps://www.corren.se/sport/brynas-tog-revansch-vi-har-skamts-om6320472.aspx och Svenska Dagbladet.  Citatet i rubriken kommer från denna text.

Klicka på det tidningsnamn ovan som ni föredrar så ska det gå att läsa (om ni inte redan använt upp respektive tidnings gratisartiklar).

Just intervjun eller snarare presskonferensen med Ohlsson och Sundqvist kan ni höra i sin helhet i inlägget ovanför här på bloggen.

Den första TT-texten på slutsignal brukar ersättas av den långa så den första hittar ni här nedan. Copyright på den TT Nyhetsbyrån/ Marie Hallman.

GÄVLE
Överkörda av Leksand i förra matchen. Då möblerade Brynäs om och vann klassikermötet (4–3) mot Djurgården i stället.
– Vi har gått här hemma och skämts i en vecka. Det var knappt så att man har vågat lämna ungarna på förskolan. Men nu visar vi en god revanschlusta, säger Brynäsforwarden Nicklas Danielsson till C More.

Gävlelaget blev så smått förnedrade då inget fungerade i 1–5- förlusten mot Dalalaget.

Till tisdagens match mot Djurgården bytte Brynästränaren Magnus Sundqvist därför plats på Jaedon Descheneau och Nicklas Danielsson så att den sistnämnda nu fick komma in och boosta stjärnduon Greg Scott och Anton Rödin.

Ett bra drag visade det sig redan i första perioden då Greg Scott nu gjorde sitt första SHL-mål (1–0) för säsongen redan 3.17 in i matchen och Nicklas Danielsson gjorde 2–0 lite turligt via en Djurgårdsspelare i slutet av första perioden. Båda målskyttarna framspelade av Anton Rödin.

– Det har varit mycket tvekan senaste matcherna men nu funderar vi inte så mycket utan första killen visar vägen sedan hänger vi andra med, sade Nicklas Danielsson till C More i pausintervjun.

Danielsson hade en puck till inne i början av andra perioden men det målet dömdes bort efter att Djurgårdsmålvakten Niklas Svedberg störts i målgården precis innan Brynäsforwarden lyfte in pucken snett från sidan.

Trean sattes i stället av Adam Brodecki som puckade med Josef Ingman innan han tog några snabba skär och tog skottet själv.

Brynäs såg ut att ånga på mot en fin revansch men så lätt gick det inte.

Två snabba Djurgårdsreduceringar av Niclas Bergfors och Olle Alsing med bara 80 sekunder emellan i slutet av mittenakten var allt som krävdes för att ge gästerna det mentala övertaget.

Ett övertag som fortsatte direkt i tredje där Djurgården efter ett par minuter förvisso fick ett mål bortdömt för spark men minuten efter det sedan kvitterade till 3–3 genom backen Tom Nilsson.

Hans försvarskollega Olle Alsing ska dock ha kredd för det målet då han såg en lucka som ingen annan såg, gjorde en pausfint, och lade över pucken till framstörtande Nilsson som fick öppet mål.

Men Sundqvists ommöbleringar blev den avgörande faktorn ändå till slut då Anton Rödin och Greg Scott låg bakom förspelet till Eric Norins avgörande 4–3 mål halvvägs in i tredje.

Ett fint passningsspel mellan forwardsduon ute vid långsidan avslutades med en passning in till Norin som blev helt fri med Niklas Svedberg och nu kunde panga in sitt första SHL-mål i karriären.

För Djurgården blev förlusten dubbelt tung då lagkaptenen Jacob Josefson tvingades lämna isen på ett ben och med hjälp av lagkamrater efter en olycklig kollision med Adam Brodecki nere vid kortsida sarg i inledningen av matchen.

Jacobsons ena knä vreds till och Djurgårdsforwarden klev av matchen efter endast 2.22 minuters speltid. Det var när texten skrevs oklart hur svår skadan är.