onsdag 30 oktober 2019

Skjutglatt men ... lösa puckar efter Almtuna vs AIK

(Foto www.hockeymedmariehallman.se)

Spelet var inte av någon större kaliber men samtidigt är det ju lite underhållande när det skjuts hej vilt. Tyvärr var få avslut supervassa från såväl AIK som Almtuna så det for puckar åt alla håll kändes det som ett tag.

AIK hade en stark period i mittenakten och borde ha gjort ett par mål till där minst. Men nej. Det går inte. Här är några lösa puckar från matchen:


!!!!!!!
Herregud som det brändes lägen i den här matchen – av båda lagen. Det var ribban och ut flera gånger, det var bredvid, över och inte minst rätt i magen på båda målvakterna.

Under förlängningsspelet maxades det här än mer och det var chanser hit och chanser dit men avsluten. Ständigt dessa avslut eller snarare avsaknaden av dem som blir mål den här säsongen.

Jag skulle vilja se fler AIK-spelare göra som Oscar Nord och Sam Marklund – ta sig in och/eller placera sig i det bästa skottläget som finns (enligt statistiken) och det är den inre delen av slottet. Men där gör det ont och kostar smärta och smällar att betala priset. Fler än de två, tre som är där nu måste kliva fram.

Samtidigt ska sägas att AIK gjorde en riktigt fin andra period – spelmässigt men inte målmässigt. Sexton skott på mål, hård press mot Almtunakassen flera gånger. Men mål? Icke. Det borde ju ge med sig kan man tro, men det finns sargade självförtroenden i laget också. Då blir det svårt.

ROOKIEKOLLEN:
David Karlström fick med sig en andraassist vid Oscar Nords 0-1 mål i slutet av första perioden. Artonåringen gjorde sin femte match i a-laget så här långt och är rätt kul att se på. 
En kul detalj var att han fick möta sin storebror Marcus som spelar i Almtuna och tydligen var det första gången som bröderna spelade mot varandra. Det hade gnabbats lite över SMS mellan bröderna inför matchen men Marcus var den som fick bonuspoängen med sig till sitt lag. Brorsorna är för övrig kusiner till förre AIK-forwarden Fredrik Karlström.

SIFFRAN:  13 – som i antalet poäng AIK har efter 14 matcher.
Det är visserligen ”bara” sex poäng upp till åttonde platsen och det är visserligen ”bara” fyra poäng upp till Västervik och det är massor med poäng kvar att spela om men det måste hända något i kolumnen för vinster och poäng nu om AIK ska ha en chans att hänga med i jakten på topp åtta.

Toppen är bara att glömma. Ettan Björklöven har samlat ihop 36 pinnar, alltså 23 poäng fler än AIK.
Gnagets snitt så här långt är 0.93 och det fattar ju vem som helst att det inte håller.
Nu tycker jag att AIK skapar massor, 35 skott på mål efter full tid och sudden men nu måste avsluten sitta om inte AIK ska fastna på kvalplats.

RYKTEN SÄGER…
… att legendariske AIK-backen Dick Tärnström kommer plockas in i AIK-båset. Jag ställde en rak fråga till Anders Gozzi som dock förnekade detta helt, till hundra procent utan tvekan.

Om nu inte ”Tärna” som idag jobbar på hockeygymnasiet och med AIK:s juniorer inte kommer inte så måste någon annan göra det. Det håller inte i längden att Gozzi ska dubbeljobba och även om Jussi Salo gör allt han kan och lite till så behövs lite tyngre förstärkning i båset under matcherna.


Gozzi sa även här att ingen var klar att plockas in men att ”vi vänder på alla stenar och pusselbitar”. Landslagsuppehållet nästa vecka känns ju som en klassisk tidpunkt att göra förändringar. Ska bli intressant att se om och i så fall vad och när något händer.  

ALMTUNA vs AIK 3-2 e str (0-1, 1-0, 1-1, 0-0, 1-0)

MATCHEN: MMM
MÅLVAKTERNA: Jonas Arntzen, Almtuna 94,29% och Johannes Jönsson, AIK, 91,43%
PUBLIK: 1 307
DOMARE: Mikael Nord och Hampus Springare

BÄST I AIK
MMM Oscar Nord, f
MM Carl Wassenius, f
M Jacob Svensson, f

BÄST I ALMTUNA:  Tony Mårtensson, f, Jonas Arntzen, mv, Villiam Haag, f

 MÅL, SKOTT o UTVISNINGAR FINNS HÄRInga kommentarer: