tisdag 8 oktober 2019

CHL DIF vs Adler Mannheim 6-3. Klara för slutspel

(Henrik Eriksson - ständigt i händelsernas centrum mot Adler Mannheim. Foto Johan Sahlén /arkivbild)

Djurgården vann med 6-3 över Adler Mannheim på Hovet och är nu klara för slutspel i CHL. Här är några lösa puckar om och från matchen:

!!!!!!! Hank the Tank!
En axelskada höll Henrik Eriksson borta från slutspelet förra säsongen. Men som Djurgårdens powerforward tar igen nu det han gick miste om då.
Ser ut att njuta – om möjligt än mer än vanligt - av varje sekund och trivs extra bra som skymmare framför motståndarmålvakterna i power play.
Det snackas mycket – med rätta – om Michael Haga och Olle Alsings samarbete men Henrik Eriksson gör ju samtidigt ett magnifikt arbete framför målgården – något just Haga gärna lyfter fram.
Den här gången belönades ”Hank” med ett mål också, pucken gick via hans klubba och in vid 4-1. Men mål eller inte, det jobbet han gör och inte minst glädjen är underbar att se.

  
ROOKIEKOLLEN:
 Alexander Holtz är ju avstängde sedan lördagens match men det var ett gäng NHL-scouter på plats och spanade in tyske Tim Stützle lite extra. Den 17-årige forwarden styrde bland annat upp Adlers pp och körde slalom genom DIF-försvaret och bjöd på en tunnling i förspelet till Adlers 4-2 mål. Vilken lirare!
Kan tänka mig att de slängde ett öga på Albin Grewe och Erik Walli Walterholm i DIF också.
Just Grewe har fått lite speltid i SHL under de åtta inledande matcherna. Han spelade bara 33 sekunder i premiären mot LHC, 3,25 mot HV71, 10.54 mot Färjestad och 7.14 mot Luleå senast och har även varit bänkad i fyra matcher i den serien.
Mot Adler Mannheim samlade Grewe ihop nio minuter och 17 sekunder, gjorde en helt okej insats under den tid han fick.(Foto www.hockeymedmariehallman.se)

SIFFRAN:  32.
Som i nye Djurgårdskeepern Karri Rämös tröjnummer i Djurgården.
Det dröjde till 2.06 in i andra perioden och det krävdes ett fem mot tre överläge för att gästerna skulle få hål på finländaren med meriter från såväl KHL som NHL och AHL.
Och en bit in i tredje fick Rämö plocka ut två puckar till, nu med bara 31 sekunder emellan varav det andra i pp för gästerna.
Sedan höll han tätt resten av matchen. En bra insats tycker jag, inte minst då Karri Rämö berättade efteråt för bloggen att detta var första tävlingsmatchen på 1,5 år.
Han var lite pirrig innan och summerade efteråt sin insats med att en ”Det gick sådär men vinst är alltid en vinst”. När det kan bli debut i SHL kunde han inte svara på men visst var han sugen, redan.

SLUTSPEL:
Det har gått sådär för DIF i CHL genom åren. Men nu är Djurgården klara för slutspel, som sämst tvåa i gruppen, oavsett hur det går i returen mot Adler Mannheim. DIF har dock möjlighet att komma etta i gruppen och därmed få lättare motstånd.

Så här har det gått i CHL för DIF senaste åren:
Säsongen 14/15: Slutade tre i gruppen, missade slutspel.
Säsongen 15/16: Slutade två i gruppen, vann med totalt 7-6 (4-3 och 3-3) i sextondelsfinalen, åkte ut med totalt 2-4 (1-2, 1-2) mot Rauman Lukko i åttondelsfinalen.
Säsongen 16/17: Vann sin grupp på bättre målskillnad än tvåan Davos men åkte ut i sextondelsfinalen mot Kalpa med totalt 2-3 (0-2, 2-1)
Säsongen 17/18: Var ej med
Säsongen 18/19: Slutade trea i grundserien och missade slutspel.
Denna säsong: Vidare till sextondelsfinal. Motståndare är inte klart än.

CITATET
Han gjorde ett bra jobb för oss, tog många skott och kan bygga vidare på detta. Vi kommer få se mycket av Karri framöver .”
(Djurgårdstränaren Robert Ohlsson kommenterar sin nya målvakt på presskonferensen)

                                         xxxxx

CHL DIF vs Adler Mannheim  6-3 (3-0, 1-3, 2-0)

MATCHEN:  MMM
MÅLVAKTERNA: Karri Rämö, DIF 90% och Johan Gustafsson, Adler Mannheim 71,43%
PUBLIK: 2 584
DOMARE:  Miroslav Stolc och Mikael Andersson

BÄST I DIF
MMM  Michael Haga, f
MM Olle Alsing, b.
Henrik Eriksson, f och Niclas Bergfors, f

BÄST I ADLER MANNHEIM:  Tim Stützle, f och Andrew Desjardins, f

Inga kommentarer: