tisdag 8 oktober 2019

"Kul att spela med Olle igen – han är klokare nu!"


(Michael Haga gör sin tredje "sväng" i DIF. Och den här gången slår det gnistor om norrmannen. Foto www.hockeymedmariehallman.se)

Poängkung i SHL, poänkung i SHL. Hattrick och fem poäng (3+2) när DIF slog Adler Mannheim med 6-3 och blev klara för slutspel i CHL.

Djurgårdsforwarden Michael Haga är ”inne i flytzonen” som han själv säger men visst är det mer än flyt. Det finns en fin kemi i Djurgårdens powerplaykedja och inte minst mellan Haga, backen Olle Alsing och Henrik ”jag har parkerat framför målvakten” Eriksson.


Mot Adler Mannheim stod Michael Haga som sagt för ett hattrick då han gjorde: 1-0, 5-3 och 6-3, samtliga mål i pp.

Det var nära att bli ett fjärde mål för honom också, vid 4-1, men då touchade pucken på Henrik Erikssons klubba och Hank the Tank fick målet, Haga fick nöja sig med assist där.
Djurgårdens norske forward spelade även fram till Olle Alsings 2-0 mål.

Just Alsing och Haga har en klubb gemensamt – Almtuna, Olles moderklubb där de båda spelade tillsammans säsongen 2014/2015 och 2015/2016.

Michael Haga gjorde 17 poäng (6+11) på 43 matcher säsongen 14/15 och 45 poäng (23+32) på 52 matcher säsongen 15/16
Alsing, som då var junior, gjorde å sin sida 11 poäng (2+9) på 47 matcher säsongen 14/15 och 22 poäng  (7+15) på 51 matcher säsongen 15/16.

Det såddes några frön då till dagens kemi. Tror båda. De är i ärlighetens namn inte helt säkra på hur mycket de spelade ihop, det var ju ett tag sedan men ibland så har de såklart varit inne samtidigt inte minst i pp och varje steg till en fin kemi räknas även om det togs mindre steg då än nu.

Michael Haga kom för övrigt från Mora (då i SHL) till DIF inför den här säsongen, men han har ju redan varit i DIF två gånger tidigare, på lån. Första gången en match på lån från Almtuna våren 2015 – då spelade han en match, sedan tre matcher på lån från Mora för två säsonger sedan. Det blev inga poäng vid något av tillfällena.

Jag gjorde en intervju med Michael Haga efter matchen mot Adler Mannheim om bland annat sitt hattrick (3+5), Almtunatiden, de tidigare lånen till DIF, Djurgårdens fina powerplay för dagen, DIF-tränaren Robert Ohlsson, kemin mellan honom och framför allt Olle Alsing och Henrik Eriksson men också Niclas Bergfors och Sebastian Strandberg med mera.

Intervjun kan ni höra här:
Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: