fredag 11 oktober 2019

"Man får vara beredd på att det tar lite tid"

(Jacob Svensson, en av alla nya i AIK. Foto www.hockeymedmariehallman.se)

AIK:s ombyggnad och reparation fortsätter. Det går lite knackigt men det går lite framåt men även om Gnaget tar steg framåt finns maaaaassor att göra med avsluten. 

Möter man dessutom ett försvar som Björklövens framför en målvakt som Joe Cannata - som har ett GAA på 1,37 efter åtta spelade matcher - då räcker det inte med att kontra eller ens lyckas få till en press - det krävs kvalitet i avsluten också och där brister det ofta fortfarande.


Jacob Svensson värvades inför säsongen som center och är med andra ord inte tänkt som en av toppmålgörarna utan hans spelsinne ska sätta upp andra till målen. Jag tycker jag har sett glimtar av bra blick från 29-åringen men någon ska ju ta emot och göra något av puckarna som kommer också och där finns som sagt att jobba med.

Mot Björklöven förlorade AIK dessutom de flesta tekningarna och det håller inte. Nu har AIK tagit in en ny spelare på tryout, det visste jag inte när intervjun gjordes utan den infon kom efteråt. Så det är inget vi pratar om här. Det blev i stället ett snack med Jacob om matchen, avsluten, Cannata, förbättringar av spelet, steget från Almtuna till AIK, ombyggnaden av AIK, det blygsamma målfacit som Gnaget har i pp (två mål) med mera.

Så in och lyssna här på AIKs center, nyss 21-fyllda:

Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: