onsdag 2 oktober 2019

AIK vs BIK Karlskoga 1-6. Flest skott men var är utdelningen?

En fin första period som lovade mer. Ett mål från Isac Heens, hans första i Hockeyallsvenskan som borde ha varit förlösande. Men nej. Två isare från BIK, det ena mer en dump och det andra i boxplay gav BIK Karlskoga det mentala övertaget.

Och i tredje perioden rasade allt för AIK som nu bytte plats med Almtuna och är jumbo i tabellen. Här är lite lösa puckar om matchen:

AIK vs BIK Karlskoga  1-6 (1-1, 0-1, 0-4)

MATCHEN: MM+ Hawaii deluxe. Spelmässigt ingen höjdare men rätt kul underhållning när det svängde så mycket som det gjorde i spelet. Händelserikt!
MÅLVAKTERNA:  Johannes Jönsson, AIK 66,67 % och August Hedlund 80% och Tim Juel, BIK Karlskoga 97,30 %
PUBLIK: 2 313
DOMARE:  Richard Magnusson och Daniel Eriksson

BÄST I AIK
MMM Isac Heens, b
MM Emil Aronsson,  f
M August Hedlund, mv

BÄST I BIK Karlskoga: Tim Juel, mv, Filip Ahl, f, Tor Immo, f.

MÅL, SKOTT o UTVISNINGAR FINNS HÄR

!!!!!!!
AIK sköt under sina fem första matcher i årets grundserien flest skott av alla – men med sämst utdelning sämst utdelning.
Det scenariot kändes igen även i sjätte matchen, på onsdagen mot BIK Karlskoga där AIK hade 27-18 i skott efter två perioder men där gästernas 25-årige keeper Tim Juel gjorde en fin insats.
Detta var Juels blott andra match i Hockeyallsvenskan. Han har spelat i Östersund i division ett fram till den här säsongen men såg – åtminstone i denna matchen – ut som ett fynd. Släppte tydligen in tre mål i sin första match för BIK, nu blev det bara ett insläppt trots att AIK hade läge efter läge och vann skotten på mål med 37-26.
Man sköt allra mest i period ett (18-5) och med lite utdelning där i stället för en märklig kvittering från BIK hade det blivit en annan match.
AIK är nu uppe på totalt 162 skott på mål, men bara åtta har gått in.
Jag såg att Modo och Timrå skjuter mycket också, Övikslaget är uppe på 167 och Timrå på 163 men det här är ju två lag som åtminstone får utdelning för det, 21 respektive 20 mål.

ROOKIEKOLLEN:
Nittonårige Isac Heens spräckte målnollan på Hovet efter 12.44. Han gjorde det på ett lite avigt sätt då han tog emot en passning över centrallinjen från Joakim Lilliehöök, tog ett par skär och drog i väg en backhand en bra bit utifrån. Målet var hans första i Hockeyallsvenskan och även i AIK-dressen. Kul för Heens som fyller 20 år om en vecka (den nionde oktober)
Jag frågade efteråt varför han tog en backhand så långt ut och svaret jag fick var: ”Det bara blev så. Jag hann inte lägga över pucken rätt utan bara sköt”. Och det funkade ju!
Kanske fler i laget borde köra samma stil, sluta övertänka och gå på känsla.

SIFFRAN:  Fjorton. Som sist i tabellen. Visst, det är bara sex matcher spelat av 52 men de här missade poängen räknas också och kanske värst, sätter lite tonen på säsongen.  Eller? Visst går det att vända en lång inledande förlustsvit och gå hela vägen som Leksand gjorde i våras men ändå.

TVÅ ISARE OCH ETT MÅLVAKTSBYTE
Blev en tung kväll för Johannes Jönsson i AIK som förvisso bara släppte in två mål men sättet som det skedde gjorde att han blev utbytt efter 1.21 av andra perioden.
Det första var en kvittering av gästerna, bara 1.09 efter att Isac Heens gett AIK ledningen.
Tor Immo drog då iväg ett höstlöv från långsidan, såg  mer ut att vara tänkt som en dump ner mot mål, men pucken gick först mellan benen på Joakim Lilliehög och gled sedan gled in under Jönsson som inte alls såg ut att vara med på vad som hände.
Gästernas andra mål blev sedan droppen för AIK-s tränarteam.
BIK Karlskoga inledde andra perioden i boxplay men tog trots det ledningen (2-1) efter att Karl Jonsson åkt slalom genom AIK-försvaret, ett par AIK-spelare krockat och en puck återigen gått in under Jönsson längs med isen.
Det blev målvaktsbyte efter det (för AIK) snöpliga 2-1 målet. In med August Hedlund som blev pepprad med puckar direkt men redde ut den stormen, spelade bra hela den perioden men släppte sedan in ett par mål i tredje. Fjärde målet extra tungt då han skulle styra ut men puckar hoppar över, landar bakom och där dyker Tor Immo upp och hjälper pucken in.

Citatet:
Vårt PP är bedrövligt och har varit så hela säsongen. Jag tror inte ens att vi har gjort mål i PP än så det är under all jävla kritik .”
(AIK:s Johan Porsberger till C More inför tredje perioden och efter att AIK inte bara sumpat egna pp-chanser utan även släppt in 1-2 när man själv var en man fler på isen)