lördag 19 oktober 2019

AIK vs Modo 0-5. Jussi Salo: "Det får bara inte se ut så här. Och speciellt inte hemma"
AIKs tränare Jussi Salo såg minst sagt bedrövad ut efter matchen. Hans kommentar "Det får bara inte se ut så här. Och speciellt inte hemma" delades nog spelarna som gick med sänkta huvuden efteråt.

Att förlora mot topplaget Modo är ingen skam men 0-5, en förstaperiod som var en enda käftsmäll, inte ett enda mål framåt, ytterst få skapade lägen, inga pp-mål i dag heller... nä. Salo och Anders Gozzi har att jobba på.

Här är några lösa puckar från matchen:


?????
Hur ska AIK få fart på sitt målskytte? Gnaget är tillsammans med arton mål sämst i ligan på att få in pucken där den ska vara. Tidigare har man skjutit och kommit till många lägen men med knaper utdelning, nu var det även knapert med bra lägen och när de kom så var det omständligt, tog tid att få i väg pucken och avsluten var definitivt inte av den vassa kaliber som krävs.

Det finns målskytte i det här laget också. Det finns faktiskt det även om det inte ser ut så nu. Och kanske kan det hjälpa John Henrion (blek som f..n så här långt) fått in en nordamerikan att som kedjekamrat men nja, där finns mer att bevisa.

Det jobbiga med målskytte är att det krävs självförtroende, det krävs att man slappnar av och det krävs kreativitet samt inte minst vilja att dyka rätt in i skiten. Men hur som helst så börjar det någonstans med det där självförtroendet och var är det hos AIK just nu? Det måste grävas fram och det snarast. Det blir avgörande och även intressant att se vem som kan dra igång den goda spiralen. Helt omöjligt är det ju ändå inte.

AJ SOM FAN
Johan Porsberger täckte skott med nedre delen av kroppen. Ett skott tog illa och krävde behandling av läkare efteråt, oklart hur illa det var. Men med tanke på hur tunn AIK:s trupp är så är det ju bara att hålla tummarna för att inte även han skadats.
AIK:s nästa match är först om en vecka, på fredag så förhoppningsvis är allt bra till dess.

SIFFRAN:  Fyra. Som i den 4-0-ledning som Modo skapade sig i första perioden.
Modo åkte skridskor, AIK stod still. Modo tog vara på sina chanser med rappa, snabba och vid två av målen lite luriga avslut. AIK jobbade och kämpade men på fel ställe på isen.
Det var för omständligt och tog för långt tid och det håller inte mot ett så välförberett och skridskoskickligt lag som Modo.

MATCHENS TJUVSMÄLL:
Delades ut av Modos Adam Tambellini i slutet av första perioden. AIK-forwarden Henrik Rommel fick först en annan spelares klubba i ansiktet och när han precis värjt sig mot det smällde Tambellini sin ena axelkåpa rätt i ansiktet på Rommel. Som däckades och hade spelat färdigt för den här matchen. Slut för dagen var det även för Tambellini som fick matchstraff för sin ”checking to the head”.
Tambellini var ångerfull efteråt och tog på sig skulden för smällen och betonade att han inte var ute för att skada utan kom in fel i närkampen.
Rommel gick hem innan matchen var slut men mådde enligt uppgift okej, ska inte ha blivit groggy och plockades av isen av AIK:s läkare framför allt av säkerhetsskäl.

Citatet: 
Att hålla nollan är alltid en liten bonus. Det var kanske extra skönt att få göra det på Hovet också. Det är egentligen inga (gamla lagkamrater) kvar där, det är några som jag kör sommarträning med som är kvar, annars är det i stort sett ett nytt lag. Men det är kul att komma till Stockholm och spela eftersom jag är härifrån.”
(Modomålvakten Linus Lundin till allehanda.se. Den förre AIK-keepern höll nu sin andra nolla för säsongen och har nu bara släppt in totalt tre mål på de fyra senaste matcherna)MATCHFAKTA
AIK vs MODO  0-5 (0-4, 0-1, 0-0)

MATCHEN:  MM
MÅLVAKTERNA: Johannes Jönsson, AIK 83,87% och Linus Lundin, MoDo 100 %
PUBLIK:  3 614
DOMARE:  Marcus Wannerstedt och Christoffer Holm

BÄST I AIK
MMM Sam Marklund, f
MM Johan Porsberger, f
Johannes Jönsson, mv

BÄST I MoDo: Patrik Karlkvist, f, Mattias Norlinder, b, Linus Lundin, mv.

 MÅL, SKOTT o UTVISNINGAR FINNS HÄR

Inga kommentarer: