onsdag 30 oktober 2019

"Måste våga fast det är tufft!"


(AIK-forwarden Oscar Nord dyker in där det hettar till. Dags för en större och mer offensiv roll kanske? Foto www.hockeymedmariehallman.se)

Det finns en sak som AIK gör ofta och det är att ta skott utifrån kanterna och där är som bekant svårt att träffa mål. All statistik visar att det är in i mitten, in mot slottet som man måste in för att göra det svårt för målvakten och lätt för sig själv.

AIK-forwarden Oscar Nord går in där. Och det är bra. Nord hade en ganska undanskymd roll, mestadels defensiv förra säsongen då Gnaget hade fullt med målstarka spelare framåt.


Nu är de borta men Oscar Nord är kvar och jag gillar det han gör. Jag tycker han borde få en ännu större roll än de mer namnkunniga spelare som hänger ute på kanterna…

Han har fått en defensiv stämpel i AIK men varför inte testa att ge honom uppdraget att borra sig in där framme, ta plats, gå rakt på mål? Han har storleken, viljan, modet, det visade han inte minst mot Almtuna i Gränbyhallen då han dels forcerade in AIKs första mål i matchen och i slutet var sekunder ifrån ett segermål efter en kamikazedykning in i gröten framför Jonas Arntzen.

Här är lite snack om matchen, Oscars egen insats, avslut, tro på det man gör, läget både i tabellen och i laget, rollen förra säsongen och denna, ansvar, vilja att testa något nytt, varför han hamnade i Luleå under hockeygymnasietiden med mera. In och lyssna här:


Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: