måndag 4 november 2019

"En målvakt som tar utmaningar på ett intressant sätt"


(Stefan Ladhe, målvaktstränare i Tre Kronor. Foto www.hockeymedmariehallman.se)

Röglemålvakten Christoffer Rifalk har under de två senaste åren gjort en mäktig resa från division ett och Kalix HC via Oskarshamn i Hockeyallsvenskan till Rögle i SHL där han under större delen av hösten toppat ligan över minst antal insläppta mål i snitt, och just nu är två, någon decimal strax bakom Luleås målvakt Joel Lassinantti.

En intressant målvakt även för Tre Kronor såklart och när nu landslaget öppnar säsongen med Karjala Cup finns Christoffer Rifalk med som en joker, framför allt för att se och lära men också tänkbar att spela om något händer med de två ”ordinarie” målvakterna Magnus Hellberg och Adam Reideborn  den här turneringen.


Tre Kronor inleder i Leksand och där kommer alla tre målvakterna vara på plats när Sverige möter Tjeckien på torsdag. Om Hellberg och Reideborn är friska så åker de två vidare till Finland medan Rifalk i så fall får säga tack och hej för denna gången.

Jag var på Tre Kronors presentation av truppen för en vecka sedan och passade då på att prata med landslagets målvaktstränare Stefan Ladhe om ett av mina favorithockeyämnen: målvakter.

Så här är lite snack om just Rifalk, hur Tre Kronor vill jobba med unga målvakter både under den här turneringen och framåt, varför just Magnus Hellberg (SKA St.Petersburg) och Adam Reideborn (AK Bars Kazan) tog de ordinarie platserna i Karjala Cup, hur landslagsledningen tänker när de bestämmer vem av de ordinarie två som spelar vilka matcher under en så här kort turnering (tre matcher), vem som har sista ordet med mera.

Intervjun börjar med att Ladhe svarar på frågan om varför man väljer att ta med unga, oprövade Rifalk till Karjala:Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se


Inga kommentarer: