tisdag 12 november 2019

”En helt annan beslutsamhet”

(Nichlas Falk efter matchen mot Almtuna. Foto www.hockeymedmariehallman.se)


Nu har det gått sex matcher sedan Ulf Lundberg fick gå och Nichlas Falk gick in med Dennis Bozic som huvudtränare för SSK.

SSK vann första matchen efter tränarbytet med 4-1 mot Västervik, rasade ihop mot Mora och tappade till 3-4 förlust, vann med 3-2 mot topplaget Timrå och åkte sedan på tunga 3-6 mot Karlskrona och 3-9 mot Modo innan man alltså tog två poäng (3-2 e förl) mot Almtuna på måndagskvällen.


Jag passade på att fånga upp Falk och summera läget så här långt efter tränarbytet. Vi pratade om matchen mot Almtuna och varför den fina förstaperioden följdes av två mindre bra perioder, lyftet i spelet jämfört med de två senaste tunga förlusterna, tiden efter tränarbytet, den ojämna formen som SSK har haft, vad Falk och Bozic har hunnit ändra, hur den nya tränarduon har försökt förenkla lite i spelet för att få ett lyft med mera.

 Vi pratade även om nyförvärven Adam Wilsby, Anton Blomberg och Gustaf Lindberg, deras insatser mot Almtuna och vilka roller man tänker sig för nykomlingarna. 

Sedan glömde jag fråga om Andreas Hjelm men kom på det efteråt och så här sa Nichlas Falk om 31-åringen ”En bra spelade back med jättemycket rutin. Han kommer in med stabilitet, enkelhet i spelet och är någon för de andra backarna att ta rygg på”. Fina ord således där.

Falk fick även berätta lite om hur man jobbar för att få in nykomlingarna i laget, hur han och Bozic kan vara med och påverka i det som händer nu  med spelare in, med mycket mera så in och lyssna här:


Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: