lördag 23 november 2019

DIF vs Växjö 3-2. Lördagsgodis när förlustsviten bröts


(DIF bröt sin förlustsvit med 3-2 vinst mot Växjö. Foto www.hockeymedmariehallman.se)

Leksand Det är över en månad sedan Djurgården tog en seger vid full tid, då mot Leksand som man slog med 4-0 borta. Senaste hemmaseger får man leta ännu längre efter, den kom nämligen 12 oktober mot Malmö.

Men nu var det alltså dags igen. Efter blott en övertidsvinst på de åtta senaste matcherna, viss ängslighet vid tidigare ledningar och en hel del målkramp framåt trampade DIF nu i stället på mot Växjö, anförda av Dick Axelsson, Patrik Berglund och Niclas Bergfors. 


Trion har spelsinnet gemensamt, Dick och Patrik är stora svårflyttade, Bergfors mindre men också lite snabbare men just blicken för spelet, viljan att ta sig in i slottet och husera där det är obekvämt firade triumfer den här kvällen. Jag hoppas de här tre lite omaka men ändå så lika spelarna får fortsätta köra tillsammans.

Här nedan är några lösa puckar från matchen.
  


!!!!!! LÖRDAGSGODIS!
Patric Berglunds passning fram till Niclas Bergfors vid 3-1 var en riktig hockeypralin.
Liten snurr och pass bakom ryggen in i slottet perfekt placerad där Bergfors kom farande.
Om det var tur eller skicklighet spelar ingen roll för läckert var det oavsett.

ROOKIEKOLLEN
Albin Grewe kom fram som en frisk fläkt förra säsongen, en järnkamin a la Jimmie Ölvestad, en T-Rex, en som spelade fysiskt, stökade och rörde till det för motståndarna. En publikfavorit.
Mot Växjö spelade Grewe 43 sekunder. Förtiotre SEKUNDER.
Jo jag vet, konkurrensen är självklart stor i DIF och då Alexander Holtz får mycket speltid så kanske kvoten för rookies är fylld, vad vet jag men det jag vet är att jag saknar någon som Grewe på isen.
Ibland blir det lite väl snällt även om Dick Axelsson röjer runt nu sedan sin comeback.
Men 43 sekunder i denna matchen och snittistiden 7,21 så här långt, bottenplacering där. Hm.

SIFFRAN:  
Fyra! Som i spelformen 4 mot 4 där Djurgården ironiskt nog vände underläge till ledning i första perioden.
När Växjös Martin Lundberg åkte ut för tripping fick även DIF skicka en spelare till utvisningsbåset och det för den försmädliga förseelsen för många spelare på isen.
Spel i fyra mot fyra således och då rasslade det till bakom Erik Källgren i Växjömålet.
Först 1-1 av Linus Hultström som tog emot ett wobblande pass från Dick Axelsson, lade tillrätta pucken och gjorde hemmalagets första mål för kvällen.
Sedan bara 1.14 efter, fortfarande i spel 4-4 bjöd ”Hulta” igen när han stod bakom mål och passade in till Dick Axelsson som satte klubban till och styrde in 2-1.
Lite lustigt eller som #31 själv konstaterade ” vi är nog lite bättre i fyra mot fyra just nu”

KVÄLLENS BJUDNING: 
Den stod Jesper Pettersson för.
Djurgårdsbacken skulle spela upp pucken, kom i sedvanlig position nerifrån kortsidan och lägger pucken… rätt på Jacob Forsbacka Karlsson blad.
Växjöspelaren kom sedan helt fri och överlistade Kari Rämö till 3-2.
Gästerna var för övrigt nära att kvittera i slutet av andra då Fredrik Karlström satte en puck i stolpen i slutminuterna.

Citatet: 
Det känns förvånansvärt bra faktiskt måste jag erkänna, jag trodde jag inte skulle orka någonting, men det är kul när man har puck - det blir lättare då. Det är träningarna som är jobbigare faktiskt men när man spelar i anfallszon lurar man hjärnan att det här är skitkul ju så vi fortsätter väl i anfallszon då
(Dick Axelsson till C More i första periodpausen. Man kan inte annat än älska personer som Dick som ser glädjen, inspirationen och hittar en väg där andra stångar pannan blodig mot statistik, bågar hit och bågar dit. Släpp loss bara!)

*******************************
  
DIF vs VÄXJÖ  3-2 (2-1, 1-1, 0-0)


MATCHEN: MMM
MÅLVAKTERNA: Kari Rämö, DIF 92 % och Erik Källgren, Växjö 89,29 %
PUBLIK: 6 403
DOMARE: Mikael Sjöqvist och Johan Nordlöf

BÄST I DIF
MMM Dick Axelsson, f
MM Niclas Bergfors, f och Patrik Berglund, f
Linus Hultström, b

BÄST I VÄXJÖ: Ilari Melart, b, Roman Horak, f och Jakob Forsbacka Karlsson, f.

 MÅL, SKOTT o UTVISNINGAR FINNS HÄR

Inga kommentarer: