torsdag 14 november 2019

"Redan nu har det ju hänt grejer"


(Emil Alengård, assisterande tränare AIK. Foto www.hockeymedmariehallman.se)

Nu har det gått drygt två veckor sedan AIKs sportchef (och då även tränare) Anders Gozzi lämnade båset och ersattes av AIK:s J20 tränare Emil Alengård som nu jobbar jämte Jussi Salo med extra fokus på backarna.

Jag tyckte det kunde vara intressant att höra Alengårds tankar på läget efter ännu en förlust, nu 1-5 mot Timrå och det jobbiga läget som jumbo. En plats där man gräver sig allt djupare,


Här är ett snack om just matchen mot Timrå, den ständigt närvarande måltorkan och vad som kan göras åt den här och nu och även över längre sikt, vilken roll han kommer ha jämte Jussi Salo i lagledningen, vad han har hunnit ta till sig/göra första tiden i a-laget, de tunga försvarsmissarna – och defensiven som man har börjat korrigera för att kunna spela samlat som man vill.

Vi pratade även om AIKs offensiv, att spela med ryggmärgen istället för att överjobba allt, hur AIK jobbar med det mentala nu, inställning, möjligheterna att kasta in tex Lucas Feuk som en joker, våga lita på sina lagkamrater, varför nyförvärvet Lucas Feuk inte spelar redan nu i a-laget, med mycket, mycket mer så in och lyssna här:


Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se


Inga kommentarer: