onsdag 13 november 2019

AIK vs Timrå 1-5. Dags att börja gambla lite?


(AIK har en del att fundera på. Foto Gabriel M Gustafson/arkivbild)

Det var ett tag sedan AIK vann en hemmamatch eller ja en match över huvudtaget. 1-5 låter ju riktigt illa men så illa var inte spelet, framför allt inte i första perioden - om man ser till spelet fram till slottet för där är det som om det står en osynlig jättemur ivägen - för AIK.

Märkligt, så dåliga spelare har man inte men nu sitter det i huvudet och då finns det att jobba med. Här är några lösa puckar efter Timråtorsken:

???? Var ska AIK hitta en tekare som går vinnande ur striden?
 Någon i laget som inte kör nu och  kan ta den rollen? Jag vet inte, jag konstaterar bara att AIK är i botten av den tabellen också och snacka om att Christian – vann betydligt fler tekningar än han förlorade – Sandberg saknas.
Tekningar är viktigt för att få initiativet i spelet inte minst när man som Jussi Salo vill att laget ska spela väldigt samlat. Nu börjar man på efterkälken större delen av tiden, inte vad AIK behöver.

ROOKIEKOLLEN:
Ingen Lucas Feuk i den här matchen heller. AIK har ju värvat in talangen från SSK, har sagt att J20 är utgångsläget men jag tycker man ska sluta fega ur här. Plocka in killen, ge honom chansen att komma in som en joker, så som man gjorde med Michael Lindqvist en gång i tiden, med Robin Kovacs eller varför inte Philip Broberg förra säsongen?
 Jo jag vet Feuk är kanske inte av samma kaliber men han är en talang, han kan gå in och bara köra, känna att han inte har något att bevisa eller förlorar och kanske dra med sig övriga gänget som får grumliga sikten och gummiarm när avsluten tas.

SIFFRAN: 7 som i sju förluster på hemmaplan av åtta möjliga.
AIK har bara vunnit en hemmamatch den här säsongen – mot Timrå den 4 oktober.
Å andra sidan har man ju bara vunnit tre matcher totalt vid full tid samt en på övertid av de totalt 18 matcher som Gnaget har spelat hittills. Senaste vinsten överhuvudtaget kom på övertid borta mot Mora den 16 oktober. Efter det bara förluster och en målskillnad som man kan skrämma slag på vem som helst med.

Nu finns ju massor med poäng kvar att spela om? Jo absolut och det finns fortfarande möjligheter att komma igen, även i tabellen, men då måste något hända nu innan det är försent. Jag lider med AIK:s fans måste jag säga.

Om Kristianstad, Västervik, Almtuna, Mora och Taif kan vara med och slåss om topp åtta så borde givetvis AIK – sett utifrån vad spelarna presterat tidigare säsonger - kunna vara med där uppe också men nu? Uppenbarligen inte.

Det är med andra ord upplagt för desperation och det är väl det enda som kan vända detta. Den desperationen måste fram nu. I dag saknas inte bara vassa avslut och ett fungerande power play, det måste till ett bättre fysiskt spel, tyngre närkamper, ett försvar som tuggar in varje sekund på hörntänderna och inte som nu bjuder motståndarna på målen. Man kan lätt säga att Jussi Salo och co har att jobba med. Det gäller att ta det på rätt sätt. Kan AIK-spelarna det?

Att byta tränare tror jag inte hjälper tyvärr. Här måste det hända något inom gruppen. Det måste komma inifrån var och en annars är det bara att börja scouta inför kvalet.

EN SAK TILL:
Apropå det här med att sluta fega ur. Dags att göra slag i saken och satsa på August Hedlund i AIK-målet. Han har rätt inställning, ung, bara köööör och jag tror (förlåt Johannes) att det skulle passa AIK i detta läget. Det är överlag lite för försiktigt i AIK, herregud man ligger redan sist, dags att börja chansa och gambla lite kanske? Väcka laget – och fansen - med något oväntat. Plocka fram den AIK-känsla som Råsundasången handlar om. I det läge man är nu finns ju knappast något att förlora, läget i tabellen kan i vilket fall inte bli sämre när man nu börjat parkera på jumboplatsen.

Citatet: 
Ut och köra, tänk inte så mycket, släpp tyglarna, bara kör och njut.”
(Luleåforwarden Robin Kovacs fanns på plats på Hovet  – med anledning av att hans Luleå möter DIF i morgon får man förmoda – och såg matchen och sa ovanstående i en pausintervju.)

XXXXX


AIK vs TIMRÅ  1-5 (0-1, 0-1, 1-3)

MATCHEN: MM
MÅLVAKTERNA: Johannes Jönsson, AIK o Victor Brattström, Timrå    
PUBLIK:  2 482 sålda biljetter.
DOMARE:  David Bergman och Johan Magnusson

BÄST I AIK
MMM Henrik Rommel, f
MM Jacob Dahlström, f
M Emil Aronsson, f

BÄST I TIMRÅ:  Victor Brattström, mv, Jens Lööke, f, Sebastian Olsson, f

 MÅL, SKOTT o UTVISNINGAR FINNS HÄR


  

Inga kommentarer: