måndag 11 november 2019

Almtuna vs SSK 2-3 e förl. Ljus i tunneln.

(SSK  hade - i alla fall tidvis - en klart bättre defensiv än tidigare mot Almtuna. Fotot www.hockeymedmariehallman.se)

SSK har haft både toppar och dalar sedan tränarbytet för ett par veckor sedan. Man kom till Uppsala efter två brakförluster och bjöd på lite upp och nersvängningar nu med mot Almtuna.

Här är några lösa puckar från 3-2 vinsten (efter förlängning mot Almtuna borta):

!!!!!!! Andreas Hjelm!
AIK begick verkligen ett misstag när man sade tack och hej till 31-åringen och hans tjänster i somras.
Hjelm gick vidare till Björklöven men vände efter 15 matcher där hemåt och har nu gjort fyra matcher för SSK. I den här matchen loggade han 33 byten och en istid om 23 minuter och två sekunder.
Han är ingen flashig spelare men har en stabilitet som övriga i SSK kan ta rygg på och inspireras av. Bra avvägningar, hänger med upp när det går och har gjort fyra assist på fyra matcher i SSK nu – den senaste assistpoängen som en andraassist när Lucas Carlsson avgjorde.
Klockrent. Grattis Södertälje.

ROOKIEKOLLEN:
SHL-lånet Adam Wilsby må vara lite för ivrig ibland men det finns en hel del här att hämta för SSK. Han har blicken, hittar luckorna, är med och driver upp spelet, vågar – lite för mycket ibland – men är ju bara 19 år och känns som en intelligent spelare som kan ta till sig den info som varje match ger till smarta spelare.
Så här långt har det blivit sex assist på sex matcher och Wilsby var inblandad i förspelet till SSK:s första mål. Blir intressant att följa.

SIFFRAN:  1 som i antal skott som Sebastian Bengtsson noterades för i kolumnen skott på mål mot Almtuna. Skottet gick via målramen och in. Om det var tur eller skicklighet vet jag inte men snyggt var det!

DET SITTER MELLAN ÖRONEN:
Hockeyspelares psyke är … lite speciellt. Ta den här matchen som exempel.
SSK kommer från två brakförluster, en veckas matchledigt och startar matchen mot Almtuna på ett utmärkt sätt.
Bra spel, 2-0-ledning. Vad kan gå fel liksom?
Men det är som att man inte riktigt litar på sin egen kapacitet.
Almtuna som har två mål upp och inget att förlora tar över matchen i andra perioden, tillåts växa in och ta över spelet och sätta press på SSK.
I tredje jämnade det ut sig något inledningsvis men Almtuna hade fått hugg och kvitterar med en minut kvar av ordinarie tid.
Läge för hemmaseger med andra ord. Då vaknar något i SSK-forwarden Lucas Carlsson som avgör efter sjutton sekunder av förlängningen efter att ha åkt sig fri, fintat bort eventuella hinder och bjudit de tillresta fansen på en riktig godbit till mål. Han får ner Almtunakeepern på isen och avslutar med en kontrollerad backhandlyftning av pucken över den liggande målvakten. Bonuspinnen med till Tälje och jäklar vad snyggt!

Citatet:
Min gick sönder i andra perioden. Har du inga extra (frågar UNT), De hade kommit på villovägar” .”
(Almtunas Hampus Harlestam till UNT om att han fick låna en klubba som blivit över från en tidigare spelare i klubben och det gick ju bra att göra mål även med den.)