torsdag 19 september 2019

"Jag har sagt att jag vill se min son växa upp"


(Dick i DIF-tröjan förra säsongen. Foto Johan Sahlén (arkiv)

Dick Axelsson var på plats på Hovet och jag hann börja prata lite med honom innan alla andra såg och kom rusande…Dick berättade att han:

– Håller igång med paddel, tennis, styrketräning och så tränar jag ensam på is ute i Björknäshallen (i Saltsjö Boo), på allmänhetens åknings tider, typ.


Blir det inte ensamt för någon som är som du frågade jag och fick svaret:
– Jag som är en så social person menar du? Ensam är stark, det är klart att det är tråkigt, men det är bättre än inget. Så är det men det får vara så nu för jag har sagt att jag vill se min son växa upp. Jag är pappaledig nu och värderar den tid vi får tillsammans mycket nu.

Jag frågade varför han inte tränade med Huddinge. Svaret blev:
– För att de tränar vid femtiden och då blir det för mycket tid borta hemifrån. Jag har barn som ska ha mat vid den tiden.

Framtiden då? Där sa Dick bland annat:
– Ambitionen är att spela vidare. Jag har inte pratat med en massa klubbar men de har pratat med mig. Att välja ett lag nu känns inte aktuellt men är något lag intresserat senare så är jag ju jätte… (stort leende). Det blir alltid skador i hockey. Jag vill inte att någon ska bli skadad men det händer alltid saker och jag vet vad jag kan. Jag vet vad jag har gjort och vad jag kan göra.

Lokaltidningen NWT har skrivit att Färjestad hört av sig till Dick och han bekräftade att FBK hört sig för men att det var:
– För tidigt för mig, det kommer lite för tätt på. Det var lite för kort tid för att tänka. Färjestad är ett hem för mig. Jag uppskattar tiden där otroligt mycket. Om jag säger nånting är ett hem så är det Färjestad, men tyvärr så funkar det inte.

Sedan hade jag inte tid att stå kvar längre men det var härligt att se glädjen i Dicks ögon. De strålade, känns som den där pappaledigheten gör honom gott.

Inga kommentarer: