tisdag 3 september 2019

Tack Nick!

Niklas Kronwall fotad efter en intervju vid Puddinglägret ute i Segeltorp. Foto: www.hockeymedmariehallman.se


Det kändes väntat på något sätt. Och till slut kom beskedet. Niklas Kronwall lägger sina hockeyrör på hyllan och byter jobbet på isen till att vara rådgivare för Detroit Red Wings.

I videon  här nere, finns hans tacktal som på ett fint sätt inrymmer allt det som är Niklas Kronwall. Passionen för hockeyn. Ödmjukheten gentemot alla från vaktmästare till världsmästare.


Det har varit mycket snack om "Kroners" tacklingar genom åren men det är inte de jag tar med mig som minne efter den här karriären. För mig är Niklas enorma dedikation till det hårda jobbet, ansträngningen att i varje läge vara ett proffs ut i fingerspetsarna, hans blick för detaljerna och viljan att försöka lyfta alla i sin omgivning - så väl på isen som utanför - de starkaste minnena jag har av Niklas Kronwall.

Han tog sig till för alla. Skiljde inte på stor tidning eller liten blogg. Tog media i såväl med som motgång, i Järfälla, i DIF, i Detroit Red Wings och i landslaget. Svarade tålmodigt. Har alltid velat ge tillbaka dels genom att vara en förebild men inte minst genom att hjälpa sin moderklubb Järfälla varje år både ekonomiskt och genom närvaro som hjälpt klubben att dra in pengar.

Tack för all fin hockey, för ett världsklass bemötande, för ömsesidig respekt och din vilja att vara förebild Niklas. Tack som fan.

Nu väntar en ny roll som "rådgivare" hos Red Wings. Jag vet inte exakt vad det innebär men det är knappast förvånande att Detroit vill behålla sin trotjänare inom organisationen. En del människor lyfter andra bara genom sitt bemötande. "Nick" är en sådan person.

Titta gärna på filmen med Niklas Kronwall HÄR som är hämtad från Red Wings hemsida i samband med beskedet.

Inga kommentarer: