onsdag 4 september 2019

SSK-tankar inför säsongen


Målvakten Alexander Sahlin blir återigen en av SSKs viktigaste spelare. Foto Per Eliasson.

Premiärerna börjar närma sig och jag har varit panelgäst i tre enkäter så här långt.  Två av dem gäller SSK och Almtuna.

Båda enkäterna är gjorda av hockeyallsvenskan.se. Panelen om SSK bestod av mig, Jacob Sjölin, Länstidningen och Andreas Hansson, hockeypuls.se


Just mina svar om SSK var följande. Som ni ser så är jag lite fundersam inför säsongen. Bland annat för att det verkar så svårt för SSK att få ihop en röd tråd från säsong till säsong.

Vad säger ni om Södertäljes silly season?
TUUUUNGT men tyvärr väntat tapp av poäng och skyttekungsduon Nicolai Meyer och Sebastian Dyk.  I övrigt har SSK rensat rejält bland de spelare som klubben inte tyckte levde upp till förväntningarna och värvat rutin i backarna Falk och Petersson samt forwarden Martin Janohls även om dessa inte växlat upp riktigt ännu. Christopher Bengtsson känns som en bra ledare. Nick Olesen kommer få en tung roll i pp. Har potentialen att göra en hel del poäng. SSK har smalnat av bredden lite. Håller det när skadorna kommer?

Vad är Södertäljes styrka?
Fansen. En enorm tillgång. Sedan har man en av seriens allra bästa målvakter i Alexander Sahlin. Men han kan ju inte vinna alla matcher på egen hand, det behövs mer pondus av utespelarna framför det egna målet och en allmänt tajtare defensiv i år när poängskörden inte kan förväntas bli lika stor framåt.

Vad är Södertäljes svaghet?
Plånboken. Man har inte riktigt råd att värva den där superspetsen utan måste hitta och forma sina hjältar så som det blev med bland andra Valkvä Olsen, Holm, Meyer och Dyk. Går det även denna säsong? SSK har dessutom haft svårt att sätta ett eget spel senaste åren. Det blir för mycket berg och dalbana. Nu måste man hitta stabiliteten.

Vem blir årets poängkung i Södertälje?
Nick Olesen eller Christopher Liljewall kanske? Båda har visat förr att de har många poäng i sig. Å andra sidan känns detta lagbygge mer som ett kollektiv än ett lag med enstaka fixstjärnor och får man till det så sprids ju poängen ut men nyss nämnda duo ligger bra till. Martin Janohls och Ludwig Blomstrand är utmanare till titeln – om det får ut sin potential. Har varit si och så med det emellanåt.

Vem blir årets utropstecken i Södertälje? 
Jag hoppas att Hugo Gustafsson och/eller Lucas Feuk blir det. Två talanger med stor potential och tung lokal förankring. Lyckas en eller båda så blir det ett lyft för hela föreningen.

Hur går det för Södertälje i år?

Det är inte helt lätt att säga flipp eller flopp efter den här försäsongen (skrivet 1 september). Borde hålla sig inom topp åtta i alla fall och därmed ta sig till slutspelsserien. Väl där kan ju allt hända.


Hela enkäten med intressanta svar även från Jacob och Andreas där även är med hittar ni HÄR.

FLER FINA SSK-FOTON AV PER ELIASSON FINNS HÄR.

Den andra HA-enkäten handlade om Almtuna och var med svar från mig samt Henrik Söderlund, Upsala Nya Tidning UNT och Martin Nilsson Sveriges Radio. Den är någon vecka gammal så jag lägger inte ut mina svar här nu utan de finns alltså om man kollar HÄR.

Inga kommentarer: