DIF vs HV71  2-1 e straffar (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0)

MÅLVAKTERNA: Niklas Svedberg, DIF 96,07 % och Hugo Alnefelt, HV71  86,67 %

M Alexander Holtz, f

BÄST I HV71: Markus Lauridsen, b och Linus Sandin, f.

MÅL, SKOTT o UTVISNINGAR FINNS HÄR

!!!!!! Dubbeltrubbel!!
Hände en grej i början av andra som jag inte sett tidigare faktiskt. DIF tappar pucken, Joakim Andersson kommer i ett friläge, skjuter in pucken i DIF-målet MEN eftersom han efter det drar klubbladet i Svedbergs galler, innan pucken hunnit över mål så döms målet bort och Andersson blir utvisad i två minuter för hög klubba. Jag kan väl tycka att det borde vara någon av missconduct också, typ 2+10. Såg ut som att Andersson kunde ha lyft på klubban istället för att snärta till mot gallret.
Det blev hur som helst ett dubbelpris för HV-forwarden att betala då Anton Hedman styrde in 1-0 (på Olle Alsings skott) med femton sekunder kvar av nyss nämnda utvisning på Andersson.

ROOKIEKOLLEN:
Det blir förlängning, det blir straffar. Efter att Kalle Östman och Linus Hultström gått bet kommer 17-åringen in och bara baam tar straffläggningen till suddenstraffar med en kalasstraff.
Alexander Holtz fick chansen två gånger till i omgång fyra och sex men utan att sätta de två straffarna.
Nu avgjorde Patrik Berglund i stället men man kan ju inte annat än älska att Alexander Holtz har modet och går in och ”kör på känsla”.
Jag frågade efteråt om han har några specialare eller om det är magkänslan som styr och det var det senare.

SIFFRAN:  4. Som i antal skott som Djurgården noterades för under första perioden där HV71 noterades för tolv. Manuel Ågren, Mattias Guter, Niclas Bergfors och Erik Walli Walterholm var de som fick ett skott vardera med sig.
Det får väl sägas höras till ovanligheterna att just DIF kommer ut med futtiga fyra skott i första perioden hemma och statistikoraklet domarna.se konstaterar på sitt twitter att av DIFs totalt 607 hemmaperioder sedan säsongen 99/00 så har det endast hänt 33 gånger att Djurgården noterats för fyra skott eller färre i en förstaperiod på hemmaisen.
Visade sedan sig att DIF hade totalt tre (!) skott på mål i andra och enligt just domarna.se så är det första gången under 2000-talet som DIF haft mindre än åtta skott totalt hemma på de två första perioderna.

KVÄLLENS MUR:
Niklas Svedberg agerade levande mur när HV71 sköt från alla håll och kanter. Till slut räddade han med gallret också. Magisk insats. Synd att han inte fick kröna den med att behålla sin första nolla i DIF.

Citatet:
Jättekul att Berglund får avgöra. Han kör och matar på. Det kommer mer och mer av honom..”
(Djurgårdstränaren Robert Ohlsson lyfte fram sin superstjärna som nu är uppe på två gjorda mål.)