söndag 8 september 2019

”Topp fyra sedan går vi för guldet!


Robert Ohlsson var frustrerad under den sista matchen på försäsongen men ser nu fram emot premiären på lördag, hemma mot LHC. FOTO Johan Sahlén (arkiv)

Djurgården gjorde verkligen ingen höjdarmatch mot polska mästarna Tychy, framför allt inte i de två första perioderna men det är starkt att ta sig samman och vinna som DIF trots allt gjorde efter två mål av backen Olle Alsing och en hållen nolla av Niklas Svedberg.

Det spretade rejält i spelet och tränaren Robert Ohlsson var rejält förbannad efter att DIF parkerat i utvisningsbåset och därmed bjudit in gästerna som dock inte lyckades få in pucken bakom Niklas Svedberg som gjorde sin totalt andra match på försäsongen.


På tisdag är det upptaktsträff med SHL men jag passade på redan nu och tog ett snack med Robert Ohlsson om vinsten mot Tychy, bad honom sammanfatta de åtta matcherna på försäsongen av vilka DIF har vunnit fem, inställning och hur han får gruppen att vara ett LAG samt vilka spelare som han tror kommer sätta ner foten om några går i otakt.

Vi pratade om vad som behöver förbättras redan nu till premiären, Roberts käpphäst om att laget ska vara konsekvent i spelet, vad DIF kan ta med sig från förra säsongen – trots spelare in och ut.

Vi pratade även om Niklas Svedberg som varit på is senaste veckan, som släppte sex mål i fredags men höll nollan på söndagen, om Alexander Holtz interna som toppar skytteligan under försäsongen och vilka förväntningar man kan ha på honom samt nygamla Marcus Högström.


Copyright ljud: www.hockeymedmariehallman.se bild: Johan Sahlén

Djurgården inleder serien med hemmamatch på Hovet mot Linköping på lördag. Pucken släpps klockan 18.
  

CHL: DIF – GKS TYCHY (0-0, 1-0, 2-0)

MÅLVAKTERNA: Niklas Svedberg, DIF 100 % och John Murray, Tyschy 93 %

FÖRSTA PERIODEN
-

ANDRA PERIODEN
1-0 (19.59) Olle Alsing

TREDJE PERIODEN
.2-0 (04.38) Olle Alsing (Michael Haga, Anton Hedman)

SKOTTEN PÅ MÅL:  29-16Djurgårdens försäsong:
9/8 SSK (b) VINST 5-2
16/8 LHC (b) VINST 5-2   
21/8 Oskarshamn (b) Förlust 1-6
24/8 Brynäs (b) Förlust 2-4
30/8 CHL Tychy (b) VINST 6-2
1/9 CHL Vienna (b) VINST 2-1
6/9 CHL Vienna (h) Förlust 3-6
8/9 CHL Tychy (h) VINST 2-0

Inga kommentarer: