onsdag 4 september 2019

DIF-tankar inför säsongen...

 (Alexander Holtz, en spelare som alla vill se mer av och som jag tror får sitt genombrott den här säsonen. Känns lite  som när Mika Zibanejad kom fram. Foto www.hockeymedmariehallman.se)

Och även snacket om SHL är såklart igång. Svenska fans Djurgårdsredaktion har gjort en enkät med mig, Sanny Lindström Cmore, Uffe Bodin Hockeysverige, Johan Svensson Expressen, Mattias Ek Hockynews och Elisabeth Lindbäck Kvällsposten.

Kul att bli tillfrågad av Anton som kör den sidan med bravur såklart.


Här nedan är just mina svar om DIF. Enkätsvaren från resten av panelen, många intressanta tankar,  finns  HÄR.


Men är här är alltså mina tankar om DIF från enkäten:

Vilka styrkor/svagheter ser du i Djurgårdens trupp? 
Styrkor: Forwardssidan! DIF har rejält med rutin framåt inte minst genom Jacob Josefson, Patrik Berglund, Niclas Bergfors och Tom Wandell. Här finns spännande framtidsnamn som Albin Grewe och Alexander Holtz som NHL-lagen redan kastar lystna blickar efter. Här finns styrka, snabbhet, spelsinne och smartness på många händer och fötter. Potentialen för att skapa och göra mål är stor.

Svagheter: Jag är lite osäker på målvaktsparet. Niklas Svedberg och Robin Jensen är två duktiga och drivna målvakter men Svedberg har visat tidigare att humöret kan ställa till det för honom och Jensen klev aldrig ur Reideborns skugga som DIF nog hade hoppats förra säsongen. Har Svedberg stabiliteten? Har Jensen pondusen? Då måste man visa det från start nu.

Vem tror du får sitt genombrott den här säsongen?
Albin Grewe och Alexander Holtz känns som de givna svaren med tanke på vad de redan har visat upp och buzzet runt omkring dem. Men jag hoppas att Manuel Ågren, som ju blir som ett nyförvärv efter alla sjukdomsproblem förra säsongen, blir en ”ny” Lilja eller Strandberg och därmed höjer sitt spel ett par snäpp så att han blir lika sevärd på den här nivån som han var i Hockeyallsvenskan.

Vem kommer att vara Djurgårdens viktigaste spelare?
Tveklöst Jacob Josefson och Patrik Berglund. Det är de två som spelet kommer byggas runt och det är de två som med sin rutin och sina skills ska leda vägen. Båda är spelare som kan lyfta sin omgivning och göra den bättre. Jag hoppas verkligen att Jacob ska ha bättre flyt när det gäller skador (läs inga alls) den här vintern.

På vilken plats slutar Djurgården i grundserien?
Topp sex. Känns omöjligt att säga EN plats med tanke på hur SHL-lagen förändras med folk in och ut fram till transferdeadline numera men av de sex lag som går direkt till slutspel bör DIF kunna vara med den här truppen. Om målvakterna dessutom motbevisar mina frågetecken känns topp fyra inom räckhåll.


Inga kommentarer: