fredag 9 augusti 2019

"Jag är hyfsad på att göra mål"(Alexander Holtz efter sina två första mål i en seniormatch för DIF hockey. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)


Det tog en period för Djurgården att få upp farten mot SSK i säsongens första träningsmatch för båda lagen. Men när gasen väl trampats i var det - som det väl bör vara - klasskillnad mellan lagen och blev till slut 5-2 vinst för DIF.

Michael Haga gjorde Djurgårdens första mål för säsongen, Alexander Holtz, 17 år gjorde sina två första kassar i en seniormatch och nyförvärvet Tom Wandell som en gång i tiden fick sin juniorfostran i Södertälje stod för de övriga två målen.


Just Holtz har beskrivits som en supertalang och det är nog ingen överdrift att tro att det kommer sitta NHL-scouter och notera så att pennorna glöder kommande säsong.

17-åringen, som fyller arton om ett halvår, gjorde i alla fall ingen besviken den här kvällen. Två fina mål, en skönt självklar auktoritet i spelet och en till synes redan nu bokad parkeringsplats framför motståndarnas mål.

Nu är ju killen fortfarande försedd med galler så det ska inte stressas fram något men Alexander Holtz spelar  -  i denna match i samma kedja som Jacob Josefson och förra säsongens genombrottsman Emil Bemström - med den här sköna känslan av att precis allt i hela världen är möjligt här och nu och det är underbart att se. Ha kul, lita på magkänslan och bara köööör liksom.

Jag tog ett snack med den unge tvåmålsskytten efteråt som ni kan höra här nedan.

En notering innan ni drar igång spelare bara. Patrik Berglund, Henrik Eriksson och Marcus Högström satt på pressläktaren och tittade på matchen. Var roligt att prata med alla tre. Berglund sa inte så mycket om sin skada dock. Henrik hoppades kunna komma igång med isträning närmsta veckan (sedan tar det ett tag innan han är spelklar även för match) och Marcus sa att han bara tog det varsamt med kroppen, inga skador.

Men nu intervjun med Holtz om bland annat målen, egna förväntningar, tröjnummer, skottramper och juniorlandslaget. Finns här, in och lyssna! Och apropå nr 88 så är det ett nummer som förknippas med bland andra Eric Lindros och Patrick Kane. Och så den där nötkrokantglassen 88 då.Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: