söndag 24 maj 2020

Bloggen öppnar .... lite i alla fall... i valet och kvalet

(En bild på mig själv! Det händer inte ofta i denna bloggen men här är några personliga tankar om Bloggen och läget. Foto www.hockeymedmariehallman.se)

Var ett tag sedan sista blogginlägget. Jag lade bara av efter att SHL-säsongen helt ställdes in, kändes som att luften gick ur mig.

Men. Jag älskar ju hockey och det tog inte mer än  någon vecka innan det började klia i fingrarna  men jag sitter i en knepig sits och vet inte riktigt hur jag ska göra och därför har jag inte dragit i gång något.


Coronan gjorde att allt jag skulle göra under våren ställdes in. Det innebär att jag just nu har noll kronor i inkomst och lever upp min sparade buffert i mitt företag. Jag har tyvärr företaget som en  enskild firma (EF) och när man har EF får man inte ta a-kassa och jobba i företaget samtidigt enligt rådande regler för dagen.

Man kan lägga företaget vilande och ta a-kassa men då måste jag om jag förstått rätt avstå från att göra saker i min profession, dvs blogga. Om jag ändå gör det räknas det som marknadsföring och det gör i sin tur att jag blir av med a-kassan.

I skrivande stund har jag kvar företaget aktivt men jag vet inte hur länge till det håller och då känns det dumt att dra igång något som ändå måste avbrytas så jag funderar lite till på det här.

Dock har jag blivit ombedd att vara med i tre enkäter senaste veckorna. Två från Hockeyallsvenskan, en enkät om AIKs silly season och en om Almtunas dito samt en enkät om Brynäs på fråga från Gefle Dagblad.

Vad jag svarat i enkäterna (med ett tillägg om Anton Karlsson i AIK) hittar ni under detta inlägg. Där finns även länkar till enkäterna i sin helhet.

Vi får se hur jag gör framöver. Den här bloggen har ju alltid varit gratis och drar in inga pengar alls. Den reklam som finns ger cirka för dagen noll kronor. Jag har kvar den reklamen ändå men funderar på att ta bort den då den ändå inte renderar i några intäkter.

En tanke som finns är att göra någon form av crowdfunding eller skaffa ett swischnummer, dvs att göra det möjligt att bidra om man vill. Det kräver samtidigt att jag levererar något ni vill betala för och i dagsläget vet jag inte ens om jag får och kan göra det. Kan  hända att jag lägger ner bloggen helt också men det bär emot så väldigt mycket att göra det. Vi får se hur det blir, framför allt inför hösten.

Hur som helst, tack för att ni läser och ta hand om er !!!

Inga kommentarer: