söndag 24 maj 2020

... och här är slutligen min syn på Brynäs just nu. (dvs 24 maj)

(Hur går det för Brynäs kommande säsong, vad saknas i lagbygget och vad kan nye tränaren göra? Foto www.hockeymedmariehallman.se)

Svaren är med i en enkät om Brynäs som Gefle Dagblad har gjort. Det är fem andra experter med också: Sanny Lindström, C More, Hans Abrahamsson, Aftonbladet, Mattias Ek, Hockeynews, Måns Karlsson, Hockeysverige och Viktor Allvin, Svenska fans.

Vad övriga fem tillfrågade svarar i enkäten kan ni läsa här (tror den kräver abbonemang på Mittmedia dock):

Här är mina svar i enkäten om Brynäs:

När du tittar på Brynäs lagbytte. Är det något du saknar?
Spets. Både bland forwards och backar och inte minst någon mer än Emil Molin som kan styra upp power play. Brynäs har ett okej lag men för att slippa halka runt på nedre halvan av tabellen krävs 1-2 offensiva backar in som kan flytta upp spelet snabbare än nu. Det krävs även ett par vassa målskyttar till. Det håller inte i längden att lägga allt hopp på den starka förstakedjan.

Brynäs har sparkat tre tränare de senaste åren. Exakt vad är det som Peter Andersson och hans team ska kunna göra annorlunda jämför med vad föregångarna gjort?
Tydlighet. Djupanalys. Konsekvenstänk. Kontinuitet. Fyra saker som saknats mer eller mindre. Det håller inte. En tydlig spelidé från dag ett, brister ska hittas o rättas till pronto, den som inte följer planen får stå åt sidan, mod att fullfölja spelidén även i motgång. Andersson har kompetensen och tjurigheten att få ALLA fyra bitar på plats. Samtidigt. Det lägger grunden som krävs.

Om du redan nu får titta i spåkulan. På vilken placering skulle du sätta Brynäs efter säsongens slut?

Svårt att säga innan alla värvat färdigt men får de befintliga spelarna i truppen det lyft som Brynäs hoppas på nu under Peter Anderssons ledning så bör man i alla fall nå play in och med nyfött självförtroende kunna ta en kvartsfinalplats. Förväntningarna kommer vara högre men för semi och final krävs det att Brynäs tar in mer spets i truppen.

Inga kommentarer: