onsdag 11 mars 2020

DIF vs Rögle 3-2 Gruff och stök och säkrad kvartsfinal


(Foto www.hockeymedmariehallman.se)

En trevande match inledningsvis sedan allt grinigare och grisigare med efterslängar, ett par diving med mera. Kul om man gillar gruff, mindre kul match om man vill se bra spel.

Men för Djurgårdens del var ju det viktigaste att säkra en kvartsfinalplats och så skedde även om det hängde en kvittering i luften ända fram till slutsignalen.


Här är några lösa puckar från matchen:

!!!!!! MANUEL ÅGREN!
 Förra säsongen blev en enda sjukdomsrehabilitering. Men nu får Manuel Ågren äntligen spela slutspel ”på riktigt”. De ströbyten han gjorde i ett par av semifinalmatcherna förra säsongen är inte mycket att bry sig om men det ska bli väldigt roligt att se vad han kan göra nu när både fysiken och självförtroendet är härligt på topp.

Ett mål och en assist mot Rögle på tisdagskvällen är ju alltid kul men roligast är att han hittat tillbaka till speeden och den här dyka upp i en luckaformen som gjorde att han alltid stack ut i Hockeyallsvenskan med Oskarshamn.

Då spelade han ofta med Arsi Piispainen, mot Rögle var han i kedja med Jacob Josefson och Patrik Berglund och där hoppas jag att han får stanna för han tillför en extra kick till den redan superkompetenta duon.

Målformen är på uppåtgående också. Han gjorde ett mål i september och ett i november, övriga sju mål denna säsong har kommit efter nyår (två i januari, tre i februari och två i mars). Och då har han ändå missat några matcher pga skada, som han är bra från, så det är bara full fart framåt nu.

SIFFRAN: 14 som i hur många sekunder…
som gick mellan Rögles kvittering till 1-1 och Djurgårdens replik till 2-1 av Patrik Berglund.

En rätt kul sekvens det där. Var dessutom ett riktigt snyggt mål av Rögle där en hyfsat omarkerad Dennis Everberg kunde ta emot Ted Brithens skott och biljardvalla in pucken med klubban i isen.

Bara fjorton sekunder senare kom Djurgårdens replik, lite oväntat då det såg ut som att backen Tom Nilsson mest slängde ner ett skott mot målområdet där Patrik Berglund styrde in tvåan. ”Bulan” har i och med det målet nätat tre matcher i rad nu.

En liten kul detalj är att Berglund framför allt gjort mål på hemmaplan, hela tretton av sexton mål har gjorts där. De tre bortamålen har han gjort mot Oskarshamn 21 september, Leksand den 19 oktober och mot Färjestad i lördags den 7 mars.
Jag tänkte prata med honom om det efter matchen men Patrik Berglund gjorde tyvärr inga intervjuer. Det var ju synd.


TABELLKOLLEN
Djurgården kommer att sluta som sämst sexa och går direkt till kvartsfinal, det står klart i och med segern mot Rögle.

Men det finns faktiskt något att spela om fortfarande. Seriesegrarna Luleå och tvåan Skellefteå rår ingen på men det är inför sista omgången fyra lag som slåss om plats tre och fyra där man får hemmafördel och DIF med sina 16 raka hemmavinster är såklart extra taggade på att få den bonusen med sig in i slutspelet.

Just nu ser läget ut så här:
.3 HV71, 89 poäng, plus 31 i målskillnad, möter Leksand borta i sista omgången.
.4 Färjestad,  89 poäng, plus 24 i målskillnad, möter Växjö borta  i sista omgången.
.5 Rögle 89 poäng, plus 23 i målskillnad, möter Malmö hemma i sista omgången.
.6 DIF 87 poäng, plus 3 i målskillnad, möter Frölunda borta  i sista omgången.

Lite tufft läge för DIF alltså men chansen finns ju om de andra tre förlorar sina matcher

KONTRAKTSBESKEDET
I första periodpausen berättade Djurgården att man förlängt med sin (för dagen avstängde) målvakt Niklas Svedberg i två år till.
Svedberg intervjuades  och sa bland annat att det var ” jättekul och jätteinspirerande att få vara med i två år till. Det känns rätt och kul och något jag ville göra, det är skönt att det är klart”.
Sportchefen Joakim Eriksson konstaterade att Niklas pappa varit ”svår att förhandla med”.
Jag tyckte det kändes lite som glimten i ögat på den kommentaren men visst har Svedberg haft ett bra utgångsläge efter denna fina säsong, eller som Eriksson själv konstaterade att:
”Vi hade inte legat sexa i tabellen om inte Niklas hade varit så bra som han har varit, det är en viktig pusselbit”

Citatet: 
”Fram tills i dag har jag tyckt att det har varit en pissäsong om jag ska vara ärlig. Vi har liksom aldrig fått någon kontinuitet på vår säsong. Nu här mot slutet så har vi fått in lite gubbar i laguppställningen vilket har gjort att vi har kunnat spela ihop ett gäng här nu som är redo till slutspel så efter nyår har jag ändå gillat mer det jag har sett och tycker att vi börjar få ordning på grejerna. Innan nyår tyckte jag inte det var något roligt alls, utan det kändes huxflux, nu känner jag att vi kan bli lite intressanta till slutspelet.
(Djurgårdens tränare Robert Ohlsson sätter betyg på säsongen på presskonferensen.)
  

DIF vs RÖGLE  3-2 (2-1, 1-1, 0-0)

MATCHEN:  MMM
MÅLVAKTERNA:  Karri Rämö, DIF och Christoffer Rifalk, Rögle
PUBLIK: 6 470  
DOMARE: Andreas Harnebring och Patric Bjälkander 

BÄST I DIF
MMM Karri Rämö, mv  
MM Manuel Ågren, f
M Niclas Bergfors, f

BÄST I RÖGLE:  Kodie Curran, b, Dennis Everberg, f, Ted Brithén, f

 MÅL, SKOTT o UTVISNINGAR FINNS HÄR


Inga kommentarer: