tisdag 10 mars 2020

”Jag är lycklig där jag är i dag”

(Manuel Ågren sköt DIF till kvartsfinal. Foto www.hockeymedmariehallman.se)

För ett år sedan tvingades Manuel Ågren följa Djurgårdens finalresa i SM-slutspelet mestadels från sidan. Sjukdom gjorde att han missade större delen av säsongen och han noterades till slut för några enstaka byten (totalt två minuter och 36 sekunder) i omgång 50 av 52.

Lika illa var det i slutspelet där han noterades för några ströbyten mot Färjestad i semifinalen. Det blev 47 sekunders spel i den första semifinalen mot Färjestad, nöta bänk i två semifinaler till och så runt sju minuters spel i semifinal nummer sex.


Nu väntar - för första gången i hans karriär - ett riktigt slutspel om man nu kan säga så. Och detta efter att Manuel själv avgjort med sitt totalt nionde SHL-mål efter en säsong som varit klart roligare att uppleva än den förra.

Jag gjorde en intervju med Manuel om ...matchen mot Rögle, sextonde raka hemmasegern, målet som säkrade kvartsfinalplatsen, om att han nu får göra sitt första riktiga slutspel, den stigande målformen (två mål i höst, sju efter nyår och två har kommit i de två senaste hemmamartcherna), om att spela i kedja med Jacob Josefson och Patrik Berglund. Manuel sammanfattar även säsongen så här långt, den numera långdragna hemma/bortagåtan för DIF och vad den betyder inför slutspelet tankar om samt jakten på en hemmaplansfördel med mera.
Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: