torsdag 5 mars 2020

"Det känns som att det mesta är möjligt"


(Andreas Hjelm fick förtroendet, SSK hittade självförtroendet och nu är allt bara bonus. Foto www.hockeymedmariehallman.se)

I somras funderade Andreas Hjelm på var karriären skulle ta vägen. Han fick nobben av AIK och började till och med fundera på det var slut med hockeyn. Sedan fick han en chans i Björklöven – seriesegrarna som varit outstanding hela säsongen.

Det förtroendet lyfte Andreas mentalt och plötsligt lossnade allt. Men han ville hem till Stockholmstrakten, kom till ett deppigt SSK i botten av tabellen. Sedan vände allt och toppåttaklara SSK är nu femma samtidigt som Hjelm gjort en av sina poängbästa säsonger i karriären.


Det är en fröjd att se glädjen och stoltheten i Andreas ögon. Och intressant att höra om laget SSKs förvandling så här är en längre intervju efter 4-1-segern mot AIK där vi pratar om bland annat: hur spelarna varit involverade i ändringen, snacket spelarna har haft under den här tiden, vad man har gjort i laget för att bygga varandras enskilda men också det gemensamma självförtroendet.

Andreas berättar vad han tänkte när han kom in i SSK från topplaget Björklöven, tankarna i somras när han inte fick förlängt kontrakt med AIK men hur han hittade en ny väg framåt, om förtroendet han fick i Björklöven som förändrade allt, den minst sagt stora scenändringen att gå från topp till bottenlag, hur han fick förtroende i SSK och sedan har lyckats bygga vidare på det, stoltheten han känner över sin egen och lagkamraternas säsong men också ödmjukheten mot AIK, vad Andreas tänker inför topp åtta, SHL-motståndet och även suveräna seriesegrarna Björklövens rekordsäsong och SHL-chanser. Med mycket mer!

In och lyssna här!

Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: