fredag 6 mars 2020

DIF vs Luleå 3-2 e förl. Härligt tajt slutspurt.


(Hultström och Josefson jublar efter femtonde raka hemmasegern. Skärmdump C more)

Det har varit jämna tajta matcher hela säsongen mellan DIF och Luleå så det här var inget undantag.

Djurgården vann första mötet med 3-1 i Coop Norrbotten Arena i oktober, Luleå vann andra mötet på Hovet i november med 3-1, Luleå plockad bonus pinne 3-2 i möte tre hemma i januari och lustigt nog så blev det 3-2 på övertid nu igen.

Här är några lösa puckar från matchen:


!!!!!! MANUEL ÅGREN !
Manuel täckte skott med skada på överkroppen som följd för några matcher sedan. Mot Luleå var han tillbaka helt skadefri och sugen på speltid men fick nöja sig med att vara uppsatt som extraforward.

Att han sparat energi och att benen bubblade av tramp blev tydligt då han kom in och gav  DIF ledningen i mitten av tredje perioden.

26-åringen hade bara fått en handfull minuters istid när han kom in och med väldigt snabba fötter fick med sig pucken centralt, trampade ner mot Rautio och lade pucken längs isen och in mellan benen på Luleåmålvakten i spel 4 mot 4 med sitt andra skott på mål i matchen.

Snacka om att komma in på rätt plats vid rätt tiidpunkt! Målet var hans åttonde totalt den här säsongen.

TABELLKOLLEN
Tre omgångar kvar och en härligt tajt tabell där det jagas hemmafördelar, topp sex och en biljett direkt in i kvartsfinalerna utan att tvingas till play off.

Seriesegrarna Luleå rår ingen på men sedan är det strid på kniven mellan sju lag. Tvåan Skellefteå har ett litet försprång med sina 89 poäng och plus 32 i målskillnad men Färjestad och Rögle lurar precis under på 86 poäng vardera och lika målskillnad (+ 23).

Femman HV71 och sexan Djurgården står båda på 84 poäng men Jönköpingslaget har +29 medan DIF bara har + 5 i målskillnad.

Frölunda är just nu på play in, med 79 poäng och + 25. Åttan Örebro är inte helt avhängda än men det ska till en hel del tur med resultat för att 78 poäng och -4 i målskillnad ska räcka för att blåsa upp på sista direktplatsen.

För DIF blir de tre sista omgångarna extra spännande då man ju möter tre lag som alla är inblandade i detta getingbo: Färjestad borta på lördag, Rögle hemma på tisdag och avslutar mot Frölunda borta på torsdag.


SIFFRAN:  500 som i antalet matcher som ”Hank the Tank” har spelat för Djurgården. Henrik Eriksson som han ju egentligen heter har blivit nästintill en institution i DIF, lite som Jimmie Ölvestad och det jag gillade hos ”Jimpa” finns även hos ”Hank” nämligen hängivenheten, det alltid hårda jobbet, rakheten, att han ALDRIG gömmer sig för fans och media när det går dåligt.

Henrik Eriksson är den där klippan som alla vill ha i sitt lag. Han sätter en underbar stolthet i att göra det hårda jobbet samtidigt som han fortsätter jobba på att utvecklas som spelare och jag skulle vilja påstå att han fortsätter utvecklas. Inte så att han plötsligt blivit en Gretzky tekniskt men erfarenheten, ledarskapet och fysiken i spelet ger dimensioner till Djurgården som verkligen behövs och det var ju verkligen passande att just Jimmie Ölvestad, som var den som senast nådde 500 i DIF-tröjan, nu lämnade över en tröja till Henrik Eriksson.

Att jubilaren dessutom alltid har glimten i ögat, är vänlig och inte gör skillnad på folk är ju bara extra plus. Grattis Hank och hoppas du öser på länge till!

KVÄLLENS SNEDTACKLING
Djurgårdsbacken Jason Garrisson stod för lite "friendly fire" när han i andra perioden skulle tackla Luleåforwarden Emil Larsson men lyckades sänka lagkamraten Linus Hultström med en felplacerad tackling istället.... Hultström såg lite snurrig ut för någon sekund men kom sedan igen och verkar som tur var må bra.  

Citatet: 
Jag var hyfsat nervös, det var ju mitt fel att det blev mål då jag satt utvisad så det var skönt att Linus avgjorde ”
(Manuel Ågren som gjorde 2-1, som åkte ut på slutet vilket gav 2-2 med DIF-forwarden på utvisningsbänken där han dessutom satt när Linus Hultström avgjorde tidigt in i  förlängningen.)Inga kommentarer: