torsdag 5 mars 2020

”Jag ser det som att vi ska gå in i ett slutspel"


(Roger Melin är taggad inför kvalserien. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Det blev förlust, 1-4 för AIK i Södertälje i näst sista omgången efter en rasande start av SSK som kopplade greppet direkt och sedan inte släppte det ifrån sig även om AIK spelade upp sig.

Tappade puckar och slarv i egen zon gjorde att AIKs målvakt för kvällen, Robin Wallin, fick vittja  nätet redan efter 45 sekunder och sedan halvvägs in i första perioden även plocka ut pucken två gånger inom loppet av 19 sekunder.

Men resultatet och noll poäng in var ju av akademisk betydelse för AIK som avslutar mot Karlskrona hemma på Hovet på fredag. 

Sedan har de båda HA-lagen två veckor på sig att förbereda både kroppar och knoppar inför kvalserien till Hockeyallvenskan är det förutom AIK, Kristianstad (förlorade mot Almtuna på onsdagen) och Väsby från Hockeyettan samt tre lag till från hockeyettan gör upp om vilka som spelar i Hockeyallsvenska kommande säsong.

För Roger Melin var matchen i Södertälje hans femte sedan comebacken till AIK. Facit så här långt: seger mot Västervik, förlust på övertid mot Mora och tre förluster vid full tid (Björklöven, Modo och nu SSK).

Jag gjorde en intervju efter matchen, med Roger, om Södertäljematchen, vad han har hunnit göra så här långt och hur han kommer göra under de två spellediga veckor som AIK har fram till kvalet för att förbereda laget. 

Vi pratade även om vad han tänker om att möta hockeyettanmotstånd, vad som kommer bli viktigast för AIK att göra i kvalet, varför han vill lyfta fram juniorerna i matcherna som återstår och hur han tror den satsningen kan påverka jakten på nytt kontrakt.

IN och lyssna här:


Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se


Inga kommentarer: