lördag 29 februari 2020

”Det är upp till bevis nu”


(Henrik Eriksson. Foto www.hockeymedmariehallman.se)

Henrik Eriksson var inblandad i en rad situationer i den svängiga matchen mot Oskarshamn. Och som alltid när det går emot var han rak, öppen och hymlade inte med vad som gäller: att Djurgården måste bli jämnare och att det är upp till bevis nu om man vill vara med länge i SM-slutspelet som han har längtat så länge efter.

Han var ju skadad förra året och fick se slutspelet från sidan då och nu brinner det i honom att få komma in och påverkar och delta. Och även om den hårdjobbande Djurgårdsforwarden alltid gått i bräschen så tycker jag att han klivit fram extra mycket som en ledande spelare den här säsongen.


Det finns en sådan häftig passion för att leda laget, en stolthet i att visa vägen som verkligen märks, inte minst i såna här röriga matcher.

Här är en intervju om matchen, Djurgårdens ojämna trend – starka hemma enda dagen, toktorsk 1-7 borta nästa och så svängigt värre som nu. 

Vi pratade även om Henriks del i lördagens självmål men också om sekvensen där han först sätter en fin tackling på en Oskarshamnsback och i sekvensen efter gjorde mål, hans egen säsong så här långt, ledarrollen och hur han jobbar med att utveckla den, hur det var att bli pappa och hur han hade nytta av hockeyn vid födseln av lille Harry (Dynamit-Harry som Henrik sa med ett skratt), med mera så in och lyssna  här:


Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: