DIF vs Oskarshamn 5-4: Fjortonde raka med visst besvär

Det var inte vackert eller tekniskt bra hockey på något vis men det var spännande, hände någonting mest hela tiden och gammal hederlig raggarhockey kan ju vara riktigt underhållande även om den ger tränarna gråa hår.

Det var mycket spel på chans, en hel del oväntade händelser och hela tiden något att hålla ögonen på och jag tycker det är kul.

Här är några lösa puckar från matchen mellan DIF och Oskarshamn på Hovet:

!!!!!! OUCH !
Djurgården var generösa när gästande Oskarshamn gjorde sina två första mål. Men de räknas ju också. Backen Oskar Nilssons 1-0-mål var ett handledsskott som gick längs in isen och under benen på Karri Rämö och det syntes på kroppsspråket att den pucken ville finländaren ha tillbaka.
I slutet av första perioden kvitterade Johannes Salomonsson till 2-2 i numerärt underläge.
Här var det dräll av DIF nere i anfallszon som gjorde att ”Salle” kunde sno åt sig pucken, komma fri och trycka in pucken vid första stolpen på sin egen retur.
Efter matchen poängterade dock Robert Ohlsson att han bytte tränare mest för att väcka utespelarna som han tyckte hjälpte sin målvakt på tok för lite.

DAGENS ROOKIE:
Alexander Holtz har inte spelat sedan 13 februari på grund av en skada, nu var han tillbaka på isen och gjorde sitt nionde mål för säsongen när han kvitterade till 1-1 en kvart in i första perioden.
Det var ett fint mål där Linus Hultström hittade Holtz och satte upp junioren för en styrning rätt upp i nättaket.  Holtz fick även en andraassist när Hultström ökade på till 2-1 på ett direktskott.

SIFFRAN:
14 raka hemmasegrar. Djurgården fick slita för att hålla rekordsviten levande men det gick med visst besvär och  passande nog var det nollåttan Anton Hedman som ökade på rekordsviten 7.07 in i tredje perioden. Målet var inte bara matchens femte utan Hedmans totalt femte SHL-mål den här säsongen. De fyra tidigare har han gjort mot Örebro och HV71 i sptember, mot Malmö i oktober och Örebro i slutet av november. Men man ska också veta att han var borta i flera matcher pga en fotskada så det här målet satt säkert extra bra.

MÅLVAKTSBYTE ETT:
Det hann bara gå tre minuter och sju sekunder så klev Oskarshamns nyligen värvade målvakt Richard Bachman av – på grund av en sträckning. Amerikanen värvades som en viktig kugge inför kvalspelet och hann bara spela två matcher före denna innan skadan. Tungt för Oskarshamn som redan har Tex Williamsson på skadelistan.
Nu fick hur som helst Daniel Rosengren kliva in mellan stolparna i stället – han blandade och gav och var nog inte helt nöjd med Hagas skott från ingenstans till 3-3 men bjöd också på ett par fina räddningar och tog totalt 24 av 29 skott.

MÅLVAKTSBYTE TVÅ:
Djurgården bytte målvakt efter att man gjort självmål när Oskarshamn tog ledningen 4.31 in i andra perioden.
Det var en minst sagt råddig situation ska sägas som börjar med att Rämö blir störd av egen spelare och går omkull. Han kastar sig till andra stolpen där en lagkamrat sånär sparkar in pucken på andra returen. DIF-målvakten räddar både en och två gånger men när han ska lägga handsken på pucken så lyckas han själv knuffa in pucken förbi i mål. Ridå för dagen och målvaktsbyte 4.31 in i mittenperioden. Inbytte Niklas Svedberg tog å sin sida 15 av de 16 pucka han fick på sig och stod för några riktigt svettiga räddningar.

Citatet:
”Det närmar sig, jag siktar på att kunna spela i slutspelet”
(Djurgårdsbacken Olle Alsing var förhoppningsfull när jag kollade skadeläget med honom)

XXXX   MATCHFAKTA  XXXXXX

DIF vs OSKARSHAMN  5-4 (2-2, 2-1, 1-1)

MATCHEN: MMM+
MÅLVAKTERNA: Karri Rämö, DIF 76,92% & Niklas Svedberg 93,75 % samt Richard Bachman, Oskarsham 100%  & Daniel Rosengren, Oskarshamn 81,48%
PUBLIK:  7 708
DOMARE: Linus Öhlund och Tobias Björk