onsdag 26 februari 2020

”Bästa valet jag har gjort ”


(Simon Johansson, en klok lirare redan nu. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Det har – med rätta - varit mycket snack om Alexander Holtz och William Eklund men Djurgården har ju en väldigt spännande backtalag med i truppen också. Simon Johansson, son till Thomas Johansson, har verkligen tagit för sig under sin första ”riktiga” seniorsäsong.

Han inledde  hockeykarriären som forward/center och är nu offensiv back. Det är kul att prata med honom och det hörs verkligen hur han tänker hockey. Inte på isen, där går det på ryggmärgen men han funderar mycket, lägger ner extra tid och vill verkligen något. Kul, det är bra för Djurgården.


Och titta gärna lite extra på hur han spelar. Där många andra backar kanske hade nöjt sig med att passa in pucken i slottet, gör Simon jobbet och bär in pucken. Det var inte långt ifrån ett mål i dag som följd av nyss nämnda spelmönster. Han är roligt att kolla på!

Simons istid har pendlat mellan cirka 6-15 minuter den här säsongen och mot Brynäs fick Simon mest speltid i första, ett par byten i andra och spelade ett par minuter i tredje. Ungefär som det kan vara när man är ung och på väg framåt.

Jag gjorde en intervju med Simon om Djurgårdens rekordmånga segrar, varför det går så mycket bättre hemma än borta för DIF just nu, hans egen säsong så här långt – Simons första riktiga seniorsäsongen för övrigt och vad som styr speltiden som junior, varför han som var forward blev back och fördelarna med det, vem han får mest stöttning och tips av, varför han kör extraträning, med mera. Så in och lyssna här:


Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: