tisdag 25 februari 2020

DIF vs Brynäs 3-2: Rekordbra hemmasvit!

(Djurgården - iförda retrooutfits - tog trettonde raka hemmasegern när Brynäs gästade Hovet. HÄR finns highlights från matchen. Foto Skärmdump C More.)

Djurgården har förlorat de tre senaste bortamatcherna men hemma går det rekordbra. Tretton raka hemmaseger är imponerande och även om Brynäs stod för en av de starkaste defensiva insatserna som setts på Hovet på ett tag så gick Djurgården segrande ur denna match också.

Här är några tankar om matcher:

!!!!!!!
Marcus Högström!
Såg ännu mer taggad ut än vanligt. Kanske hade han hattricket mot Brynäs senaste de möttes på Hovet i minnet. Men det var bra tramp, ivrigt knackande i isen, assist vid 1-0 och målskytt vid 2-1.
Vid just målet var det flipper deluxe.
Djurgårdsbacken drog iväg ett skott från toppen av tekningscirkeln, pucken studsade sedan via två Brynässpelare: Jonathan Sigalet och Victor Söderström och förbi Jacob Josefson innan pucken till slut flipprade in förbi Samuel Ersson.

ROOKIEKOLLEN:
William Eklund kom in som en virvelvind i Djurgårdens a-lag i januari. Men konkurrensen är stenhård. Han noterades för 5.37 mot Örebro i lördags samt stod uppsatt som extraforward och fick mot Brynäs ihop 1.45 i speltid. Men var lugn. Lillfimpens tid kommer!

SIFFRAN:  13
…som i Djurgårdens svit med hemmasegrar på Hovet. Den fina sviten – klubbrekord och bästa hemmafacit sedan säsongen 1987/1988 - inleddes i november och förlängdes nu alltså mot Brynäs.
Djurgårdens senaste förlust på hemmaplan kom den 14 november mot Luleå. Efter det har man alltså vunnit 13 raka hemmamatcher varav endast en seger tagits efter ordinarie tid.
Den matchen – Färjestad som motståndare den 11 februari – vanns med 5-4 efter straffar där Manuel Ågren avgjorde med Djurgårdens sjunde straff.

APROPÅ SVITER:
Brynäs har inte lyckats vinna en enda match den här säsongen där motståndarlaget har gjort första målet. Och det gick inte i kväll heller. En något udda svit får man säga.
När Emil Molin kvitterade i slutet av tredje perioden låg ett trendbrott nära men det hann bara gå 20 sekunder efter den kvitteringen så höll sig Niclas Bergfors framme, snodde åt sig en puck och lyfte in segermålet (3-2) för DIF.

TVÄRSTOPP
Den här matchen gick från frejdig med många målchanser i första perioden till ett slags ställningskrig i andra som höll i sig i den tredje perioden.
Jag ser ju Brynäs ofta och måste säga att det här defensiva spelet var det absolut tajtaste man visat upp på hela säsongen.
Djurgården försökte, dribblade, passade, letade luckor men körde allt som oftast fast i den vita Brynäsmuren framför gästernas mål och när någon väl rev upp ett hål – som när Dick Axelsson dribblade sig in i slutet av mittenakten – stod Samuel Ersson där och var med på det mesta. Det blev ju längre matchen gick allt tydligare hur DIF blev frustrerade och började tänka och klura på vad man skulle göra istället för att gå på magkänslan.

Citatet:
Jag vet att han gick av. Du undrar hur det ser ut framöver? Det vet inte jag.”
(Djurgårdstränaren Robert Ohlsson ville inte gå in på några detaljer angående att Patrik Berglund klev av i matchen, landade på strax under nio minuters speltid )

DIF vs BRYNÄS  3-2 (2-1, 0-0, 1-1)