lördag 18 september 2021

En ledare, tre snabba och två pinnar efter en galen vändning

(Det tog ett tag och Brynäs var på väg mot sin första seger på Hovet sedan oktober 2018 men så plötsligt ändrade sig allt. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE

BLOGGEN PÅ PLATS: 1-2-3-och en galen vändning på övertid.
Inte den mest välspelade match man har sett men det är i början av säsongen så det får man ta tycker jag.

Brynäs ägde spelet i första perioden, DIF satte press i andra men det var fortfarande gästerna som hade övertaget. Det hade man fram till att Brynäsbackan Anton Mylläri fick lämna isen efter ett matchstraff. En vändpunkt i matchen där DIF första inte lyckades utnyttja sitt följande pp men ändå vände och vann efter en galen vändning där Linus Videll blev härförare och Mantas Armalis och Marcus Sörensen hans vapendragare. Och ja sedan hängde alla med i DIF.
Tungt tungt för Brynäs som såg betydligt starkare ut efter en blek insats i torsdags men lycka och glädje i DIF som nu har två segrar på tre matcher om än en (denna) efter förlängning.
 
MORALHÖJAREN:
Jag har varit nyfiken på Videll ända sedan han skrev på för DIF och jag skrev redan efter Djurgårdens vinst i Linköping att Linus Videll visar både i ord och handling att han vill vara en ledare i laget. När läget såg dassigt ut och tiden började rinna ut fick Videll pucken av Mantas Armalis, trampade över hela isen med den, körde slalom genom Brynäsförsvaret och hittade en lucka att reducera (1-2) i för DIF.
Ett välkommet ”jamenvadfannugörvinågonting” måste jag säga. Och kanske en moralhöjare för framtida matcher.
Att Videll sedan även var inblandad i såväl 2-2 och 3-2-målet gör ju inte saken sämre.
 
DISSEN:
Djurgårdens matchinledning var… tam. Brynäs hade initiativet från första nedsläpp, var uppe i 5-0 i skott när man gjorde matchens första mål genom Anton Rödin som ganska ohotad fick stå och prickskjuta i bortre hörnet. Inte riktigt vad man väntar sig av DIF på hemmaplan inför hemmapubliken - förvisso pandemireglerat antal men ändå.
 
!!!!!!MANTAS !!!!!
Var en av nyckelspelarna i sin säsongsdebut borta mot LHC i torsdags. Var definitivt en av nyckelspelarna den här lördagen. Bjöd bland annat på en dubbelräddning av den högre skolan där han såg överspelad ut efter första räddningen men lyckades sträcka ut och rädda med skenan vid den andra. Lyssna gärna på min intervju med honom.
 
KÄNDISBESÖKET:
Armand Duplantis var på plats på vippen, iklädd DIF halsduk, med sin flickvän. Vet inte om han tyckte att matchen nådde upp på hans höjder men ”Mondo” såg glad ut och fick lite extra applåder när han syntes på jumbotronen inför andra perioden.
 
SISTA MINUTEN POÄNGEN
Brynäsbacken Anton Mylläri fick matchstraff efter en mindre lyckad knätackling på DIF-forwarden Filiph Engsund. Detta precis efter Vidells reducering och så spel i PP då i fem minuter dvs resten av perioden.
Det såg dock länge ut som att DIF inte skulle lyckas förvalta den gyllene chansen man hade där och när Markus Högström dessutom åkte ut efter drygt tre av de fem minuterna såg det än tyngre ut.
Men så kom då ändå en reducering, signerad skarpskytten Marcus Sörensen som med bara 17 sekunder kvar avslutade ett klapp-klappspel med att skjuta en puck som smet in vid stolpen och därmed dels räddade en pinne och även banade väg för det som sedan blev en seger.
 
SIFFRAN:   
43. Som i DIF-backen Tom Nilssons tröjnummer. Det var ju Tom, som normalt gör 0 till 1 mål per säsong, som avgjorde och sköt hem bonuspinnen 2.35 in i förlängningen.
Medan Linus Videll och Marcus Sörensen klappklappspelade smög sig Tom Nilsson fram och styrde pucken via överliggaren och in precis bakom mållinjen.
Säsongen 2019-2020 gjorde DIF-backen fyra mål, hans personbästa i SHL. Känns som att det här kan vara början till något ännu bättre i den kolumnen.
 
Citatet
Jag skämdes och jag var sämst i de två första perioderna”
”Det såg ut som att ingen av oss forwards hade ben i första perioden”
”Det är starkt att ta sig igenom det här och ta poängen i slutänden”
(Linus Videll till C More efter matchen. Sätter högst krav på sig själv, som en riktig ledare bör.)


 XXXXX


DIF vs BRYNÄS 3-2 (0-1, 0-0, 1-2) efter förlängning
MATCHEN:  MMM+
MÅLVAKTERNA:  Mantas Armalis 92,31% vs Viktor Andrén 88,46%
DOMARE: Tobias Björk, Patrik Bjälkander
 
BÄST I DIF
MMM Mantas Armalis, mv
MM Linus Videll, f
M Ludvig Rensfeldt, f
 
BÄST I BRYNÄS:  Anton Rödin, f, Greg Scott, f, Chay Genoway, b.
 
MÅL, SKOTT o UTVISNINGAR FINNS HÄR:

Inga kommentarer: