söndag 19 september 2021

"Lika hungriga som vi var för tio år sedan"

Christian Sandberg ser fram emot att få glida ut inför AIK-publiken till "Vi e AIK". 
Foto www.hockeymedmariehallman.se

Christian Sandberg var två år i HV71, nu är han tillbaka i AIK. Klubben som han spelat större delen av sin karriär i. Klubben som på något sätt finns i "Sampas" DNA. 

Han är kapten igen - såklart. Och när AIK vann genrepet mot Almtuna med 4-2 under söndagen passade jag på att prata lite med honom.
Det blev ett par meningar om matchen där Gnaget inledde med ett par snabba mål. Almtuna kom tillbaka, det var en jämn andraperiod men i tredje tyckte jag AIK satte tyngst press, såg mest sugna ut på att vinna och gjorde en riktigt bra period och bör (även om detta var AIKs blott anda seger under försäsongen) gå in i serien med en bra känsla i ryggen. Det är ju ändå det man gjorde senast som skapar känslan.

Men sedan blev det såklart en hel del annat snack om annat också. Som valet att komma tillbaka till AIK, hur livet vrit i HV71 och Jönköping, om toppkonkurrenterna i serien , AIKs målsättning, Sampas roll i AIK nu när han har återvänt, en roll som skiljer sig från den han hade i HV71.

Vi pratade lite om ryske målvakten Pavel Khomchenkos språkliga utmaning, om att vara en av två (endast) i laget födda på 80-talet, vad han ser fram emot mest med mera. Klicka på videon så hör ni intervjun.


 Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se


 

Inga kommentarer: