onsdag 29 september 2021

MORA vs AIK 1-5. Hiss, diss och en femetta.

                                                    Foto www.hockeymedmariehallman.se

 
AIK åkte till Mora, vann med 5-1 och tog säsongens första trea så vi kör väl hissen först:.1) MMMMMAX LINDHOLM!
Spelar med en grym pondus, styr och ställer och har en härlig kreativitet i spelet. Gjorde första målet i matchens (och AIK:s) första power play, spelade fram… eller så tappade han pucken…som gled under målvakten genom målområdet. men var hur som helst med i förspelet till 3-0 där Nicklas Heinerö kom in från vänster och avslutade med att raka in pucken.
Max spelade utan visir också (och utan ett par framtänder). Minns inte om han hade visiret i premiären men jag har för mig det.
 
.2) !!!! PAVEL KHOMCHENKO!!!!
Gjorde en riktigt fin match, såg lugn ut, var mestadels rättplacerad, verkar ha hittat in i det hockeyallsvenska spelet nu. Stod i början av tredje för en riktig superräddning, Moraspelaren Emil Oksanen (tror jag det var) tog sig för huvudet och kunde inte fatta hur hans puck, i det friläget, inte kunde gå in. Höll inte nollan då Mora reducerade i mitten av tredje men helt klart en av vinstnycklarna i denna matchen.
 
3.) POWERBREAKET!
Mora inledde andra perioden med ett redigt tryck mot AIK. Då tog Anton Blomqvist timeout och det hade varit kul att höra det snacket för det gav resultat.
AIK-kaptenen Christian Sandberg sa i C More att hans lag vände på spelet helt efter timeouten, och visst var det så. Helt plötsligt stod det ett aggressivare AIK på isen, spelet var tajtare och enligt ”Sampa” så var det några detaljer som nämndes i snacket som gav resultat.
Vad jag gillar framför allt är att det togs en timeout. Förhoppningsvis en ambition om att inte låta tiden rinna iväg utan sätta stopp, börja om och agera. Så har det inte alltid sett ut men jag gillar det och det gav helt klart resultat.
 
4) PP!!
AIK hade tre powerplay, två i första och ett i tredje perioden. Mål i de två första. Effektivt!!
 
5.) ANTON HOLM.
Tvåmålsskytt. Såg betydligt mer tillfreds ut nu än vad han gjorde under större delen av förra säsongen. Anton har fått en fin start på säsongen, stod i denna match för andra och femte målet, hans två första kassar i HA denna säsong. Definitivt inte de sista.
 
DISSEN
Inledningen av matchen var ingen höjdare från AIK:s sida när det gäller spelet i fem mot fem. Gnaget kan till stor del tacka Khomchenko och Moras ineffektivitet i avsluten för att inte hemmalaget fick in ett par mål och drog ifrån där. Två pp-mål av AIK var såklart bra och lade en fin grund till segern men spelet i fem mot fem… där fanns att jobba på.
 
 
MÅLVAKTERNA: Andreas Ljunggren, Mora ,79,17 % och Pavel Khomchenko, AIK, 97,14
 
BÄST I AIK
MMM Max Lindholm, f, Pavel Khomchenko, mv
MM Anton Holm, f
M Alexander Deilert, b
 
BÄST I MORA: Daniel Ljunggren, f, Macintyre Bobby Thomas, f, Johan Persson, f.

Inga kommentarer: