torsdag 16 september 2021

LINKÖPING vs DIF 1-3 Hiss, diss och en fläskläpp

Tänkte ta en bild på Videll men de jag hade var sååå gamla så det blev en arkivbild på Mantas Armalis i stället! FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE

Förlust i hemmapremiären men vinst i bortaditon för DIF som vann med 3-1 mot LHC i Saab arena. Här några tankar från matchen som jag streamade på datorn:


Tre bästa i DIF:
MMM: Linus Videll, f
MM: Mantas Armalis, mv
M: Ludvig Rensfeldt

MATCHENS HISS:
LINUS VIDELL!
Linus inledde målskyttet i matchen då han i första perioden gjorde sitt första mål i SHL på tio år och såklart därmed sitt första SHL-mål i DIF-tröjan.
Han har tagit över C:et nu när Josefson saknas och det är viktigt att kaptenen leder laget både mentalt och in action så att säga. Videll gjorde bara ett mål under försäsongen, under en straffläggning då han avgjorde straffläggningen Mot Leksand borta i försäsongens första match, men nu kan han bocka av det första målet i SHL också.
Jag älskar att höra och se hans uppträdande både på och vid sidan av isen. Han VILL verklgien leda laget så nu är det bara att fortsätta ösa.
 
MANTAS ARMALIS! 
Första matchen från start för säsongen. Hann bara spela en försäsongsmatch pga skada.
Såg fräsch och stabil ut nu och cashade in en vinst direkt. Tog 38 av 39 skott.
Mantas bjöd på ett par matchavgörande räddningar också, inte minst när LHC fick straff och lite märkligt skickade fram Arvid Costmar i stället för Broc Little som var den som var inblandad i situationen som gav straffe och sommed sin skicklighet borde ha lagt den. Anser jag. Men hur som helst, Costmar fram men kunde inte överlista Mantas. Sånt där stärker moralen i laget. Snygg säsongsdebut!
 
LUDVIG RENSFELDT!
Gjorde ett av två mål i premiären. Gjorde matchens andra Djurgårdsmål även i den här matchen med en pärla rä rä, rätt upp i bortre krysset. En underskattad spelare som om han fortsätter så här kan bli en trevlig bekantskap för DIF-fansen.
 
MATCHENS DISS:
Älskar ju att DIF kör full fart framåt men ibland blir det lite väl naivt och lite väl optimistiskt, som vid Linköpings 1-1 kvittering i första. Det var ett happy go luckypass som hette duga, där mottagningen sket sig helt, som gav Linköping en snabb spelvändning avslutad med mål.
Tidigt på säsongen, så vi sätter väl upp det drället på just ”tidigt på säsongen man får ha lite tålamod” kontot.
 
OCH EN KÄFTSMÄLL!
Eller kanske snarare fläskläppen satt på Niclas Bergfors som hamnade i handgemäng med Broc Little. Två spelare som är mer kända för att lira än fightas men ibland så. Nu trippade Bergfors Broc, utan att domarna reagerade, innan de (och några till) rök ihop och DIF fick med sig tre poäng hem så Niclas kan nog leva med den där fläskläppen.

Jag nöjer mig så. God kväll!

 
 
 


Inga kommentarer: