fredag 4 april 2014

Straffade men ändå ett litet, litet halmstrå kvar för AIK

(Ständigt en motståndare i vägen... FOTO JESPER ZERMAN)

AIK - ÖREBRO 1-2 efter straffar  (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 0-1)
Matchen: MMM
Målvakterna: Daniel Larsson, AIK  93,10 % och Henrik Lundberg, Örebro 97,56 %
Publik: 6 137 sålda biljetter (som speakern sa) men var väl runt 4 000 där.
Domare:  Marcus Linde och Mikael Holm


(Jordan Hendry. FOTO JESPER ZERMAN)


BÄST I AIK  
MMM  Jordan Hendry, b
MM Daniel Larsson, mv
Christian Sandberg, f

 (Henrik Lundberg stod på huvudet också. FOTO JESPER ZERMAN)

BÄST I ÖREBRO: Henrik Lundberg, mv

(Dennis Nordström gjorde sitt tredje mål för säsongen, hans första i Kvalserien.  FOTO JESPER ZERMAN)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0(03.15) Dennis Nordström (Jonas Liwing)

(Dennis Nordström måljublar. FOTO JESPER ZERMAN)

ANDRA PERIODEN
1-1  (18.09) Johan Wiklander (Anton Brehmer, Viktor Ekbom)

TREDJE PERIODEN
 -

FÖRLÄNGNING
-

STRAFFAR:
1-2 Marcus Weinstock GWG i sjunde straffomgången

SKOTTEN I MATCHEN:  41-29  (13-9, 12-8, -)

(Victor Ahlström drog på sig uppvaktningn som vanligt. FOTO JESPER ZERMAN)


UTROPSTECKNET!
Otroligt men sant! AIK har trots ett antal brända sista halmstrån faktiskt fortfarande chansen att gå upp. Det är en mikroskopisk chans och kräver trepoängsseger över Rögle med två måls marginal (tex 2-0 eller 3-1 osv) samt att både DIF och Malmö förlorar vid full tid och tar noll poäng. Men, AIK är – hur sjukt det än kan låta med alla förlusterna i minnet fortfarande med i racet. Skulle Gnaget gå upp på 14 poäng så sätter man rekord i lägsta antal insamlade poäng hos en som går upp. Men chansen finns.

 (Det här med att ständigt slå ur underläge... Mattias Janmark  vs domare och ÖHK. FOTO JESPER ZERMAN)

FRÅGETECKNET?  Alltså den här stora väggen ??? Som bara BAM smäller upp framför AIK-spelarna när det finns chans på mål…. Det har varit snålt med mål hela säsongen och även nu när chansen finns att skjuta sig kvar i SHL så nä. Skott hit och dit, här och där men mål? Inte så många. Att så många kan ha så svårt med att få in pucken i mål?!

 (FOTO JESPER ZERMAN)

NOTERAT:
Örebro vilade en handfull spelare, bland annat målvakten Tim Sandberg. Ersättaren Henrik Lundberg stod dock pall rejält när AIK pressade och pressade redan från start. Han nickade ut en puck (eller den studsade på magen upp på hjälmen och ut om jag ska vara korrekt…) men ändå. AIK dribblade, sköt, fintade, försökte mosa in pucken men Lundberg visade sig vara minst lika bra som Sandberg och var sjukt stark i målet.

(Marcus Nilsson fick hjälp av isen. FOTO JESPER ZERMAN)

Marcus Nilsson fick hjälp av isen drygt en kvart in i första perioden. Då spelar dj what doesnt kill uou make you stronger. Eh. Känsla på den?  Känns annars som det är slutspelat för säsongen för ”Lilliz” då han mest troligt fick en hjärnskakning när en av Örebros backar klev på mot honom bakom ena målet. Nilsson spelade i bytet efter men däckade sedan i båset, borde ha klivit av direkt (lätt att säga med facit i hand men ändå)

AIK fick ett fem mot treöverläge i slutet av första – men dribblade in sig i sargen. Där gör man inte mål. Hade ingen vidare framgång med sitt pp överhuvudtaget i denna matchen, puckarna hamnade lite varstans när de försökte få till en box i början av tredje för att nämna ett exempel.

(Jordan Hendry. FOTO JESPER ZERMAN)


Örebro kvitterade i slutet av andra – på ett för AIK typiskt sätt nämligen lämnad helt fri med Daniel Larsson. Jag vet inte hur många frilägen jag sett AIK ge sina motståndare den här säsongen – ofta med mål i baken som följd. Som nu. Johan Wiklander är ju dessutom helt fel spelare att lämna fri när han kommer i fart på kanten. Big fail.

Man kan väl säga så här. Krampen blev bara värre och värre hos AIK ju längre tiden led efter en där kvitteringen. Att man kände till tabelläget spelade så klart in, inte lätt att veta att man måste släppa på när allt man känner är måsten som i sig gör att det låser sig.

(Daniel Larsson tog de sex första straffarna, sedan avgjorde Marcus Weinstock. FOTO JESPER ZERMAN)

Noll mål i förlängning sedan sju omgångar straffläggning där Micke Nylander missade tre straffar och Carsen Germy missade två samt en miss vardera av Christian Sandberg och Mattias Janmark. Jag hade nog gett en av twinsen en chans istället för att köra Nyllet gånger tre. Såg inte alls lika säker ut – i någon av straffarna -  som mot Rögle senast.

 (Micke Nylander försöker göra straffsegermål genom snurrfint och skott med ryggen mot målvakten. Snyggt om det funkat, nu gick det inte. FOTO JESPER ZERMAN)

Övriga resultat MIF-DIF 3-4 efter straffar, Rögle-Västerås 1-2 efter straffar. Tabellen inför sista och avgörande omgången på måndag där striden står mellan fyra lag, Rögle, DIF, Malmö och AIK:

1.Örebro 21 poäng (+15) klara för SHL-spel nästa säsong
2. Rögle 14 poäng (+2)
------------
3. Djurgården 14 poäng (+1)
4. Malmö 12 poäng (-6)
5. AIK 11 poäng (-1)
6. Västerås 9 poäng (-11) Klara för HockeyAllsvenskan nästa säsong

 (Viktor Ekbom är en back som alla sportchefer borde dräggla efter. FOTO JESPER ZERMAN)

OCH SÅ EN SAK TILL:
 All cred till de fans som ändå var på plats. Och sjöng och försökte peppa även om det blev burop när matchen var över. Bara hoppas AIK lyckas hålla snittet uppe hyfsat även i HockeyAllsvenskan om man nu hamnar där. Fansen behövs. Verkligen.

Citatet
”Vi sa skämtsamt att vi får offra en get och hoppas att hockeygudarna är med oss”
 (Malmös Björn Svensson om läget i supertajta Kvalserien inför sista omgången på måndag)

LAGUPPSTÄLLNINGAR: hittar ni här  
HIGHLIGHTS finns här: 

Kvällens Viasatinslag handlade om Rögles skarpskytt Kelsy Tessier som berättar hur man bäst sätter straffar, det kan man se härInga kommentarer: