torsdag 17 april 2014

Tony Zabel tillbaka i Djurgården - Säcken och Nyman kvar

(Tony fotad tidigare under säsongen. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Det här var väl inte riktigt vad man väntade sig men Tony Zabel gör comeback i Djurgårdens a-lag - som assisterande tränare. Och det på Hans Särkijärvis "begäran" eller i alla fall väldigt starka önskemål.

– Nu blir det den tänkta konstellationen som vi har planerat för från början. Vi har olika specialiteter och därför tror jag vi att vi blir ett väldigt bra gäng som jobbar för Djurgårdens bästa. Vi kompletterar varandra jättebra, säger Särkijärvi i ett pressmeddelande från Djurgården.


Och det var ju verkligen det här som var tanken från början även om det gick lite snett när det hela lades fram för Tony Zabel då mitt under säsongen.

Att Säcken hörde av sig personligen till Tony betydde massor, liksom att det är en ny serie, en ny situation och kommer bli ett till stor del nytt lag med nya spelare.

– Där och då, i det skedet när förändringen skulle göras, var jag inte beredd. Det var mycket känslor och det kändes konstigt att kliva ner från head coach till assisterande inom ett dygn. Det hade känts konstigt i det läget. Men nu är det en ny säsong och nya förutsättningar. /–/  Då har jag också tagit ett nytt beslut. Det ska verkligen bli skitkul, säger Zabel i samma pressmeddelande.

Till er som fortfarande är lite undrande kan jag säga att det var även Tony Zabel när Säcken ringde. Eller undrande, han blev paff, faktiskt helt ställd för en kort sekund men också väldigt glad trots att han innan samtalet var på väg någon annanstans.

Men Säckens förfrågan fick honom att sätta andra alternativ åt sidan och vända åter till DIF, det berättade Tony när jag pratade med honom lite snabbt under fredagen.

Jag var på väg mot jobb i Gävle och hann inte göra någon vettig intervju i går så vi ska försöka göra en intervju i veckan istället. Kanske till min pod.

Att Hans Särkijärvi och Stefan Nyman skulle stanna var väl redan mer eller mindre klart sedan avancemanget men i och med att DIF gick ut med Zabels återkomst så slog man även fast att nyss nämnda duo blir headcoach respektive assisterande tränare/backtränare som idag. 
Tony Zabel kommer å sin sida vara mer ansvarig för individuell utveckling av spelarna.

  


2 kommentarer:

Sotarn sa...

Lite dokusåpa varning men kan nog bli ok så länge som herr Zabel vet sin plats på bussen,, och den är fan inte långt fram.

Marie Hallman sa...

Sotarn: Med tanke på att det var Säcken som låg bakom värvningen och Nyman trivs bra med Zabel så blir det nog inga problem.