onsdag 9 april 2014

Silly season DIF - en ny, en förlängd och så Challe

(Mattias Guter fotad under säsongen som gick. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Kom tre kontraktsnyheter på en gång från Djurgården under onsdagen, en ny forward in, en förlängning och ett besked kring Challe Berglund.

Den nya forwarden heter Erik Nyström och har Nacka som moderklubb.


Han verkar aldrig ha spelat i DIF, gick enligt Eliteprospects från Nacka till Modo J18, Modo J20 och var förra säsongen utlånad till Karlskrona några matcher. Nyström är draftad av Montreal, spelade förra säsongen i farmarlaget Hamilton Bulldogs (18 matcher) innan han drog till kroatiska KHL-laget Medvescak Zagreb.

Jag har ingen vidare koll på den här killen men så här säger Challe Berglund i ett pressmeddelande:

”Erik var i Modo när jag var där och har det senaste året spelat i Montreals farmarlag samt i KHL (Zagreb). Han är en teknisk spelare och en bra skridskoåkare som påminner om Marcus Sörensen. Sedan jag hade Erik uppe på A-lagsträningar har han växt till sig på alla plan och är dessutom Djurgårdare”

Så här kommenterar Erik Nyström själv övergången i samma pressmeddelande:

”Jag är bra på rören, snabb och gillar att utmana. Och har ett bra spelsinne. Det är mina styrkor. Det känns grymt motiverande att komma hem till Stockholm och få spela för en klubb som jag verkligen känner för. Jag har vuxit upp med Djurgården och alltid gått och tittat på när Djurgården spelar. Det blir speciellt. Det är inte som att skriva med vilken klubb som helst.”

Det förlängda kontraktet gäller forwarden Mattias Guter som har skrivit ett treårsavtal med Djurgården. Ett långt kontrakt med andra ord.

Guter hann med 15 mål och 15 assist på 50 matcher innan knäskadan som satte punkt för säsongen precis före Kvalserien. Han har varit flera resor bättre här än i Almtuna – varför vet jag inte men man får någonstans känslan av att han verkligen har hittat hem.

Så här säger han i ett pressmeddelande:

”Jag tror i alla fall att det är en annan sak att bli värvad till ett SHL-lag och en annan att få vara med på hela den här resan, särskilt i och med att jag varit här som junior. Djurgården har fostrat mig till den jag är nu.

Och tydligen skrev Guter på för ett bra tag sedan även om det blev officiellt först nu.

”Det känns helt underbart. När jag signade för en månad sedan kände jag att jag ville vara med på hela resan, oavsett om vi klarat det i år eller nästa år. Jag ville vara en del av den här historien av att ta upp laget..

När det gäller Challe Berglund så har det spekulerats om nya tränarjobb. Jag nämnde det för någon vecka sedan då avfärdade han det helt och nu visar det sig att han fnös åt det av en anledning.

Det är inget tränar eller sportchefsjobb i annan klubb som väntar utan det är ett annat jobb i ”vanliga näringslivet” som Djurgården skriver i ett pressmeddelande.

Så här säger han själv i samma pm:

Jag blir delägare i ett vanligt bolag. Jag tyckte att det passade bra nu, att komma in i det vanliga näringslivet och driva företaget på ett bra sätt.

Challe kommer dock jobba kvar som sportchef fram till och med augusti med spelschemat, att värva och sätta ihop truppen, träningsmatcher och Champions Hockey League.

Han vill även bidra efter att han lämnat, säger han i pressmeddelandet:

”Sedan hoppas jag även kunna hjälpa till lite ekonomiskt, som att hitta sponsorer. Jag kommer definitivt vara aktiv och bidra till Djurgården ändå.


KG Stopel som är sportslig verksamhetschef i DIF letar nu ny sportchef till klubben.

Inga kommentarer: