tisdag 22 april 2014

Silly season SSK/ AIK - Christopher Aspeqvist

(Aspeqvist i AIK-tröjan som nu byts mot SSK-dito. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Det har varit tyst länge kring SSK men under tisdagen kom besked om att man signat AIK-backen Christopher Aspeqvist.

Christopher var utlånad till SSK (eller inlånad hur man nu ser det) från AIK under tre matcher säsongen 2012/2013. Avtalet med SSK är på 1+1 år.


Jag blev lite förvånad faktiskt, Christopher var en av dem jag trodde AIK tänkte behålla. Om det är han själv som valt att lämna eller om det är AIK som sagt tack och hej vet jag inte. Hade tänkt ringa honom men det blev jobb lite hastigt och lustigt här för mig under kvällen och natten så jag får ta det längre fram.

Sportchefen Per Nygårds beskriver honom hur som helst så här:
"Förutom att han är en bra kille så är han en explosiv back som har bra egenskaper. Han förflyttar sig snabbt och skapar anfallsmöjligheter från egen zon. Han följer gärna med upp i anfallen, såväl med som utan puck och så har han ett bra skott"

Jag som sett AIK mycket kan hålla med om det där. Offensiv är kännetecknet, vi har skämtat i bland om att han borde vara forward och han har faktiskt hoppat in där framme någon enstaka gång.

Det är ingen supertalan vi talar om men Christopher har ett stort hockeyhjärta, ger alltid järnet och var en av dem som visade bra inställning även när det gick emot i vintras och under Kvalserien. Han sliter verkligen i alla lägen.

Eller som han själv säger i pressmeddelandet:
"Offensiv back med bra skridskoåkning. Jag hänger gärna med upp i anfallen och spelar med mycket energi"

Inga kommentarer: