lördag 5 april 2014

Djurgården säkrade bonuspoängen nu väntar rysare

(Micke Holmqvist fotad i vintras. Han säkrade bonuspinnen som kan bli minst sagt värdefull efter sista omgången på måndag. FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Mardrömsstart med mål i baken efter bara 12 sekunder, ett (enligt många källlor) felaktigt bortdömt kvitteringsmål i första. En upphämtning och vändning  från 2-1  till 2-3 i andra. En defensiv tredje period där Malmö kvitterade i slutminuterna och så bonuspoängen in på kontot efter skott av Micke Holmqvist.

Djurgården hann åka hiss upp och ner i tabellen ett gäng gånger under omgång nio av kvalserien under fredagen och när krutröken lagt sig visade det sig att man nu ligger trea, på samma poäng som Rögle men med ett ynka måls sämre målskillnad.


Man trodde ju att man sett det mesta i hockey men den  här Kvalserien tar då priset för jag lov att säga.

Vad var oddsen på att alla tre matcherna skulle sluta med kryss vid full tid? Och att Västerås som åkt runt som en spillra av ett lag de senaste matcherna plötsligt skulle sno bonuspinnen på straffar från Rögle men så blev det.

Djurgården kunde ju varit i ännu bättre sits, alltså en pinne före Rögle om man inte backat hem så jäkla mycket (enligt de som var på plats) i tredje. Nu måste man dessutom gasa rejält mot Västerås och göra minst ett mål mer än Rögle som det ser ut i utgångsläget.

Vore ju kul om Micke Holmqvist, som verkligen levererat i Kvalserien fick sätta ett avgörande mål i morgon. Micke slog till med en ”slagskottsfint och lyckades sätta den mellan benen” igår när han sköt hem bonuspoängen.

Så här långt har ju nummer 18 gjort sex mål i kvalserien, han har nätat i fem av de nio matcher man har spelat. Så här har Michael Holmqvists mål fallit (fetmarkeringen är Holmqvists mål)

17/3 AIK (b) 0-1  i pp
 19/3 Malmö (h) 3-0 
23/3 Örebro (b)2-2 i pp
1/4Örebro (h) 1-0 i 5 mot 5 och 2-4 i pp
4/4 Malmö (b) 3-4  

Hälften pp-mål alltså, inte så konstigt då han står där och bökar

Jens Jakobs är tvåa i den interna målligan i Kvalserien med sina 5 mål. Samtidigt har topptrion efter 52 serieomgångar har en del sparkapital att plocka ut, minst sagt. Titta här: :Marcus Ljungh (17 mål i serien men bara 3 mål i KS) , Marcus Sörensen Ljungh (13 mål i serien men bara  2 mål i KS ) och Dustin Johner (17 mål i serien,  men bara 1 mål i KS )  får gärna kräma ut det sista man har. Det kommer behövas för att vara på den säkra sidan.

(Matttias Guter var tredje bäst på att göra mål men kan ju inte spela pga sin knäskada).

Rögle, som just nu är ett mål före, möter AIK i Ängelholm. Det finns en del spekulationer om att AIK inte skulle ta i då man hellre ”har kvar” DIF i HockeyAllsvenskan men det var inte alls de vibbarna som jag fick från de jag pratade med i AIK.


De måste ju gå för trepoängsseger och även ta in Rögles målförsprång de också så de lär ju kämpa. Sedan kan man så klart undra vad som händer om Rögle börjar dra iväg men jag har ändå svårt att se dem bara skita i det. Faktiskt.

Inga kommentarer: