måndag 14 april 2014

"Jag är ju mest här för att känna på det"

(Janmark fotad tidigare under säsongen. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Säsongen är över för AIK men för AIK-forwarden Mattias Janmark fortsätter den på andra sidan pölen – i Detroits farmarlag Grand Rapids.

– Jag ska vara här och testa i några veckor. Vi får se hur länge det blir, hur det är och om jag får vara kvar hela vägen men det hoppas jag. Jag är ju mest här för att känna på det, det ska bli jättekul, säger Janmark. 

Jag fick tag på honom just när han landat i Chicago och är på väg att byta plan och fortsätta resan med slutdestination Grand Rapids.

Det är dem han har skrivit ett kontrakt med, säsongen ut. Det är ett try out-kontrakt med Griffins som gäller nu även om Detroit finns med på ett observerande hörn.

 – Det är Grand Rapids som har sagt att de vill ha över mig och Detroit tycker det är bra att jag testar där. Jag ser det mest som att det blir kul att åka över.

När kom det här?
– Jag har fått tänka på det ett tag. Detroit har sagt att de gärna ser att jag åker över och jag har fått fundera lite men det var först efter sista matchen hemma som Grand Rapids ställde frågan om jag ville åka eller inte. Sedan har Detroit sagt att det är bra att jag åker över och ser hur det funkar, att det är bra för mig inför framtiden.

Men du sa att det kanske blir hela Calder Cup spelet, kanske bara ett tag, hur funkar det där?
– Det KAN mycket väl bli hela slutspelet. Det beror lite på hur allt går och hur jag känner mig i kroppen och så efter en tuff säsong hemma. Jag hoppas att det ska gå bra, jag hoppas laget går långt och att det funkar så jag kan vara där hela säsongen ut. Men sedan får vi se. De (Detroit och Grand Rapids) vet om att kroppen känns sådär efter en lång säsong och de har sagt att jag kan bryta om jag vill men jag hoppas som sagt att det går bra och att vi går långt i slutspelet och att jag är med hela vägen, säger Mattias Janmark.

Vad som händer till hösten är i högsta grad oklart. Att han är över och spelar med Grand Rapids nu är ingen som helst garanti för spel i höst varken i AHL eller NHL.

– Nej, jag räknar inte med att få kontrakt med Detroit bara för det här. Det vore kul men de har mina rättigheter i ett par år till så det kan ju lika gärna komma senare i så fall. Men nu får Detroit en möjlighet att se mig på närmare håll en tid och jag hoppas jag kommer spela bra men som sagt. Blir det inte kontrakt så är det också okej, de har ju ett par år till på sig. Däremot hoppas jag få skriva med dem i framtiden och det här ger mig en möjlighet att visa upp mig när fler (från organisationen) tittar på än hemma!

Om du inte får kontrakt over there till nästa säsong - vad blir det då? AIK, SHL, KHL eller något annat?
– Oj det är inget bestämt alls. Det lutar åt att jag spelar i Sverige i höst i så fall men mer än så vet jag inte. Jag har inte hunnit fundera på det. Vi får se hur det går här, resten får jag ta när jag kommer hem.

Men du, njut allt du kan och ha bara skitkul nu då!
– Tack! Det ska jag!

Inga kommentarer: