söndag 1 mars 2015

Brynäs säkrade kontraktet


När Leksand hade 3-1 och Brynäsmatchen rullade på med 1-1 på resultattavlan såg det mörkt ut för Gävlelaget och deras fans.

Men så klev hittade Pathrik Westerholm den där luckan till brorsan Ponthus i sin tur hittade bortre krysset och Gavlerinken blev ett jublande hav.


Inget kvalspel, SHL-kontraktet räddat, första segern på fem försök mot Växjö och bara roligt kvar nu med början play in mot antingen Färjestad eller Luleå beroende på vem av Brynäs-DIF som kommer före det andra laget.

Den långa versionen med snack med Ponths Westerholm och 1-1-skytten Oscar Eklund, hade letat sig i på många ställen - HÄR på DN.se  och HÄR på Svd.se bland annat. Välj själva var ni vill läsa.

Den kortare versionen såg ut så här.

GÄVLE (TT)
Första segern (2-1) på fem försök mot mardrömsmotståndaren Växjö.. Då säkrade Brynäs nytt kontrakt i SHL.

Brynäs har haft svårt för Smålandslaget hela säsongen. Fyra matcher av fem har förlorats: den allra första på straffar, de tre följande vid full tid innan Gävlelaget nu bröt mönstret och tack vare två oväntade målskyttar kämpade ner Växjöspöket när det som bäst behövdes.

Men målet – och det säkrade SHL-kontraktet – satt hårt inne.

För lördagens match såg i mångt och mycket ut som de tidigare mötena med ett Växjö i förarsätet större delen av matchen och ett jagande Brynäs som fram till kvitteringen 07.07 in i andra var för försiktiga och för passiva även om Gävlelaget hade ett par vassa chanser också.

Men Brynästränaren Thomas ”Bulan” Berglund var inte nöjd och tog en tidig timeout i början av mittenperioden där laget enades om att ta tag i pucken, våga spela och inte låta gästerna styra spelet.

Det gav resultat.

Tio sekunder efter timeouten kvitterade Oscar Eklund med sitt fjärde mål för säsongen med en puck som letade sig in mellan Stefan Steen och första stolpen,

Det var tre månader sedan Brynäsbacken nätade senast, mot Leksand hemma.
Nu fick målet upp självförtroendet igen hos Brynäs som även hade en puck av Anton Rödin i stolpen en liten stund efter kvitteringen.

I tredje var det jaga, riva och slita som gällde då Brynäs saknar den individuella skickligheten som gästerna har.

Men vilja slår - kvällar som den här - klass.

Nu räckte en genialisk pass (av Pathrik Westerholm) och ett skott rätt upp i bortre krysset av en minst sagt oväntad matchhjälte (tvillingbrorsan Ponthus Westerholm) för att vinna även mot en spelmässigt överlägsen motståndare.

2-1-målet var Ponthus tredje för säsongen och vrålet rakt ut när pucken susade upp i krysset sa allt.
Spöket var besegrat, kontraktet säkrat. Nu väntar det roliga.

Marie Hallman/TT

Inga kommentarer: