onsdag 18 mars 2015

SSK illa ute efter förlust mot Pantern

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

När man inte trodde det kunde bli värre... så förlorar SSK med 3-5 mot Pantern borta och ligger efter två förluster vid full tid och endast en seger nu femma i kvalet till HockeyAllsvenskan.

Visst, det är sju omgångar kvar och all heder till Pantern som vann den södra serien och som säkert kommer ställa till det för flera lag i den här serien.


Men. SSK ska, borde, måste ju slå de här lagen om man ska ta en av de fyra platser (av sex deltagande lag) som får spela i HockeyAllsvenskan nästa år.

Värst av allt är dock inte förlusten utan SSK:s spel i matchen som - väl insatte - Andreas Hansson på Länstidningen beskrev som "klassiskt dumpa puck och jaga spel" samt att det "passades för mycket och sköts för lite"

Jag såg inte  matchen, det gjorde Hansson och vi är dessutom helt eniga att som han beskriver matchen, har det sett ut hela säsongen. Det saknas roller, det saknas spelidé. Man har någon typ  av spel som inte alls är matchat med vilka spelare man har... ja herregud. Hur svårt kan det vara att  sätta ihop ett grundspel som laget kan bygga på?

Det spelar ju ingen roll om man lägger en hög bra spelare på varandra om man inte får de att spela bra TILLSAMMANS. Det är, trots all hausse av skickliga individer, ett LAG-spel

Kolla på Skellefteå (inga jämförelser i övrigt) där man har ett lag med ytterst få spelare i toppen av poäng och skytteligor. Faktum är att man inte är i toppen av särskilt mycket rent statistiskt MEN men har hittat rätt roller, har ett grundspel att falla tillbaka på. Alla anpassar sig efter de roller de fått, kör de hundra procent och tillsammans har man ett lag spel som fullkomligt maler ner motståndarna.

Man har ett spel där man kan ligga under men där man i täta matcher hittar en växel till och tillsammans bara mosar det som står i vägen.

SSK - visar ofta i matcherna att det finns spelare och kompetens att bygga på men man får ju ytterst sällan alla roller/lagdelar/spelare att fungera väl TILLSAMMANS.

Och då har man ändå  haft ett par veckor på sig inför den här kvalserien att försöka dela upp rollerna och spela sig samman åtminstone lite. Tränaren Ante Karlsson har dessutom haft längre tid på sig än så.

Sedan visst, man kan inte vinna på beställning och återigen, all heder till Pantern men SSK... nu måste det gnuggas grishockey så hörntänderna flyger. Det finns inget annat för fansen att  hoppas på som det verkar.

Inga kommentarer: