söndag 22 mars 2015

Femte raka när AIK straffade SSK

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


SSK- vilken gåta det laget är! Gjorde en riktigt bra och samlad första period och sett till det spelet är det obegripligt hur man har kunnat tappa en enda poäng till division ett lagen.

Men det har man gjort och även om det var rätt hafsigt från båda håll i andra och ett mer desperat SSK i tredje där man ville, ville så gärna få in pucken, så borde det spel man visade upp mot AIK räcka för att kämpa sig över kvalstrecket.


**

AIK har – från ingenstans – hittat det där självförtroendet man saknat hela vintern. Även om det går emot lite i spelet eller målmässigt så har man en grundtrygghet och spelar på. Tänk om man haft det hela säsongen?!

**
(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Bäst  i SSK – helt klart Mattias Beck. Var överallt och vilken pondus i spelet. Oerhört stark när han höll i och sedan forcerade fram 1-0. Mådde inget vidare efter matchen, ledsen för förlust och ont i halsen efter smällen mot struphuvudet men bara för SSK att hålla tummarna för att det lägger sig till onsdag. Han behövs!

**
(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


SSK har Västervik borta följt av Västervik hemma nu. Ett Västervik som förlorade stort mot Tingsryd 0-5 och som nu har två vinster och tre förluster vid full tid. Två raka treor för SSK där skulle betyda allt. Och det borde kunna gå. Det borde verkligen kunna gå.

**


David Lillieström Karlsson sliter alltid järnet. Nu blev det mål också. Han och Christopher Bengtsson är två spelare som verkligen bidragit till AIKs fem raka med sitt hårda jobb.

**

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

AIK har nu fem raka och har endast tappat en pinne mot Tingsryd i tredje omgången och nu en mot SSK.  Så många raka vinster har man inte sedan november då Peter Nordström tog över. Den gången tog de stopp efter fem vinster. Kan det blir sex eller fler nu? AIK går för att vinna serien, så varför inte?!

**
Även SSK:s  Jonas Djupvik fick en kalasmöjlighet att avgöra i tredje då han skickade iväg ett skott som landade på Robin Rahm, ramlade ner precis vid en liten lucka vid stolpen men AIK-målvakten täppte till där med.

**
(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

AIK lade fyra straffar – alla med samma stuk – full fart framåt och pang. Fredrik Hynning fick in den första, Christopher Bengtsson sköt bredvid sedan gjorde Christian Sandberg mål på både sin första och andra straff.
Bengtsson brukar vara säker, det här var hans första missade straff i vinter. Hynning brukar också vara säker, har lagt tre straffar och gjort mål på alla tre.
Sandberg har gjort mål på tre av fem straffar. Såg ruggigt säker ut nu.


I SSK är det ju Beck som brukar vara mest säker på straffarna. I hans frånvaro fick Francois Bouchard chansen och satte straff ett en missade däremot straff fyra. Pär Edblom lade även han in sin straff, iskallt längs isen. Niclas Strid fick också förtroende att lägga en straff,  i runda två men sköt rätt på och fick sedan se pucken studsa ut.

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

SSK- AIK 2-3  (0-1, 1-2, 0-0, 0-0, 0-1)
Matchen: MMM
Målvakterna: Tim Sandberg, SSK 85,71 %  och Robin Rahm, AIK 93,75%
Publik: 3 376
Domare:  Patric Bjälkander

BÄST I SSK
MMM Mattias Beck, f
MM Jacob Dahlström, f
Erik Lindhagen, f o Pär Edblom, f

BÄST I AIK:  
MMM David Lillieström Karlsson, f o Robin Rahm, mv
MM Christopher Bengtsson, f
M Robin Kovacs, f

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (15.00) Mattias Beck (Robin Press) Spel 5 mot 4

ANDRA PERIODEN
1-1 (00.28) Fredrik Hynning (Emil Lundberg, Theo Lennström)
1-2 (03.24) David Lilleström-Karlsson (utan assist)
2-2 (10.42) Jonathan Carlsson (Mattias Beck, Pär Edblom)

TREDJE PERIODEN
-

FÖRLÄNGNING
-

STRAFFAR
2-3 GWG Christian Sandberg (på AIKs fjärde straff).

SKOTTEN I MATCHEN:  -  (11-3, 12-7, 8-9, 1-1, 0-1)

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

UTROPSTECKNET!
Mattias Beck! Det såg riktigt otäckt ut när SSK:s största stjärna träffades av ett klubblad i slutet i tredje perioden. En AIK-spelare tog ett skott, klubban gick av varpå klubbladet for iväg som skjuten av en katapult rakt på Becks struphuvud i hög fart. Beck låg ett tag på  isen och vred sig i plågor innan han fick hjälp av isen. Det är rätt svårt att andas vid en sån smäll. Efteråt var han svullen i halsen men mådde efter omständigheterna bra. Och hade på ett sätt tur i oturen, hade spetsen på klubbladet gått in under visiret upp mot ögonen hade det kunnat sluta riktigt illa. Nu räcker det  - förhoppningsvis – med någon dag/några dagars vila.

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

FRÅGETECKNET?
Hur illa gick det med Conny Strömberg? AIKs assistkung klev av halvvägs in i tredje han med men med en muskelskada. Strömberg har stått för några magiska assist i kvalet och det vore ett stort avbräck om han inte kan spela. Om han kan det och i så fall när återstår att se.


Citatet
”Det verkar som att det bara inte så gå!”
(AIK-backen Jonathan Andersson var någon centimeter från att avgöra under ordinarie tid men prickade kryssribban istället. Han har haft några såna skott i vinter där det varit nääära men där centimetrarna inte varit på rätt sida)

Inga kommentarer: