fredag 6 mars 2015

Juniormålvakten stängde straffläggningen

(Robin Jensen vid en av juniorlagets matcher. FOTO JOHAN SAHLÉN/ARKIV)

Var inte enbart Brynäs som vilade spelare. Eller som hade juniorer som klev fram. Precis det samma hände i Behrn arena där DIF lät typ halva laget vila och där juniorer som målvakten Robin Jensen klev fram rejält.

Jensen inledde matchen som back up men kom in efter andra pausen  och ersatte Mantas Armalis som tog sin andra nolla mot Brynäs på Hovet senaste men nu hade en tung andraperiod  med endast en räddning på Örebros fem (!) skott i mittenakten.

Efter den stod det 4-2 till Örebro, när tredje perioden var slut hade DIF vänt till 4-4. Det blev övertid, det blev straffar och där var Jensen omutlig.

Den 19–årige målvakten(fyllde 19 i januari)  tog såväl Mikko Lehtonens, Martin Johanssons och Marcus Weinstocks straffar samtidigt som Damien Fleury satte sin straff – Djurgårdens andra. Det var bara den straffen som gick i mål och bonuspinnen hamnade således hos DIF.

Jensen var således hundraprocentig men får ingen nolla i statistiken då det inte var han som inledde matchen i målet.

Djurgårdens målskyttar: Sebastian Lauritzen, Robin Alvarez, Emil Lundberg, David Rundqvist, Damien Fleury