måndag 2 mars 2015

Luleå eller FBK? Same same but different

(FOTO WWW:HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Säkrat kontrakt på fredagen i en minst sagt rafflande match mot Leksand på Hovet. Totalt överkörda och plattmosade av Linköping på lördagen.

Det snackades en del efter matchen om att elva spelare var borta med skada/sjukdom men man får ju inte glömma att DIF hade Marcus Högström, Marcus Sörensen, Jocke Eriksson,  Niclas Heinerö Markus Ljungh, Damien Fleury med fler i spel.


Och många skadade har man haft under en stor el av säsongen. Så i mina ögon var det en sådär ursäkt.

Kändes mer som att det var lättanden över det säkrade kontraktet på fredagen som höll  nere energin hos DIF som förlorade skotten med 20-42.

Och även om jag förstår att energin var lite låg där på lördagen så var det fler än jag som tyckte att 0-7 var i värsta laget. Så här sa lagkaptenen Jocke Eriksson i en av periodpauserna om Djurgårdens insats:

Linköping mönstrar upp med en härlig aggressivitet och skridskoåkning. Då kanske man får lära sig att ta på sig överlevnadskläder och spela riktigt tråkig hockey. Det kanske är soppatorsk men så här illa får det inte se ut.”

Bra sammanfattat men nog om just den matchen som även kan få lite konsekvenser inför vem man får möta i kommande play in. Förlusten innebar ju förutom skämskudde att Djurgården släppte in Brynäs rejält i jakten på nionde platsen.

Nian kommer få möta Färjestad i play in medan tian får ta planet upp till Luleå. Det skiljer nu bara en poäng mellan  DIF och Brynäs inför de två sista omgångarna, och då möts ju lagen på tisdagen.

Sedan vilket lag som är ”bäst” att få möta vilket det är väl lite olika beroende på vem man frågar kanske.

På många håll låter det som att Färjestads anses vara starkare än Luleå och laget ”alla vill undvik” men jag är inte så säker på att de är så mycket starkare än Luleå faktiskt. Resor till
Luleå innebär dessutom flyg och på helgen även övernattning om man inte chartrar plan eller åker tio timmar buss hem på natten. Är ju ändå lite närmare till Karlstad.

Rent statistiskt har DIF plusstatistik  dvs  har vunnit tre av fem matcher i serien mot såväl  Luleå som Färjestad.

Så här har det sett ut den här säsongen:
DIF vs LULEÅ = 9 poäng av 15 möjliga
16/10, VINST borta 4-3
25/10, VINST hemma 2-1
30/12, förlust borta 1-3
29/1, förlust borta 0-3
25/2, VINST borta 4-2

DIF vs FÄRJESTAD = 9 poäng av 15 möjliga
25/9, VINST hemma på straffar 2-1
24/10 VINST borta  3-2
7/12 förlust efter förlängning  hemma 2-3
31/1 VINST borta 2-1

14/2 förlust hemma 2-3

Lite tajtare resultat som ni ser vs Färjestad men nu börjar allt på noll och jag kan väl känna att resorna är slitsamma i längden men ah, det är hugget som stucket här känner jag.

Inga kommentarer: